FUTBOL
Esports Barça 09/05/2014

FIFPro qüestiona la multa al Vila-real i demana a UEFA endurir sancions

El conjunt castellonenc va ser castigat a pagar 12.000 euros pel llançament d'un plàtan al Madrigal d'un aficionat a Dani Alves

Efe
1 min

MadridEl sindicat internacional de futbolistes (FIFPro) ha qüestionat la multa de 12.000 euros imposada al Vila-real pel plàtan que un aficionat va llançar des de la grada al jugador del Barça Dani Alves i demanarà a la UEFA que garanteixi sancions més dures per incidents racistes.

"La multa mínima imposada per la Federació Espanyola de futbol al Vila-real pel llançament d'un plàtan per part d'un aficionat a l'internacional brasiler Dani Alves no envia un missatge prou fort de les autoritats davant el racisme", ha afirmat el president de la Divisió Europa de FIFPro, Bobby Barnes.

Segons l'opinió de Barnes, les sancions són per fer front als comportaments racistes i discriminatoris en els estadis. "Encara que apreciem la decisió del club de prohibir de per vida l'accés al camp de l'espectador en qüestió, s'ha de fer més feina a nivell europeu de clubs en general i a Espanya en aquest cas", ha afegit.

"Som un joc global amb competicions internacionals, amb la lliga de Campions com a centre, i cal mantenir els estàndards per donar suport a tots els jugadors", ha indicat Barnes. La sanció de 12.000 euros imposada pel Comitè de Competició de la Federació Espanyola del Vila-real per l'incident amb Alves serà recorreguda per la Comissió Antiviolència davant el Tribunal Administratiu de l'Esport. Antiviolència va anunciar anteriorment la seva decisió de recórrer el càstig per considerar que "ha de ser revisada donada la gravetat del fet que l'origina" i per "no compartir el sentit de la resolució".

stats