Barça

Sense la cotilla de Xavi, Deco comença a decidir pel seu compte

No hi haurà fitxatge d’última hora malgrat que la lesió de Balde el permetria

3 min
Xavi Hernández, Joan Laporta i Deco durant la presentació del tercer com a director esportiu

BarcelonaEl Barça podria tornar a recórrer a la norma que va permetre la inscripció de Vitor Roque al gener, però s’ha estimat més ser prudent. Si el davanter brasiler ja juga de blaugrana no és perquè la situació econòmica del club estigui sanejada i el fair play financer hagi donat una treva, sinó perquè Pablo Gavi va patir una lesió greu que l'inhabilitarà fins a final de temporada i l'entitat va compensar-la fitxant un futbolista a canvi. El mateix podia passar ara, a dos dies perquè es tanqui la finestra FIFA hivernal, a causa de la mala sort d'Alejandro Balde, que va patir un trencament muscular greu la setmana passada a San Mamés i haurà de passar pel quiròfan. Tanmateix, si no hi ha sorpreses sobrevingudes, no s’espera cap moviment més. Alliberat de la cotilla de Xavi, Deco decideix no forçar la màquina.

Serà, per tant, el primer final de mercat tranquil al Barça des que Joan Laporta va tornar a la presidència. No hi ha hagut cap període d'inscripcions sense corredisses en els darrers tres anys perquè el fair play és un impediment cronificat, però també perquè hi ha operacions que no es poden fer si no és amb la botzina a punt de sonar. En aquest cas concret, la lesió de Balde permetia fer el pas sempre que s’acredités que estarà un mínim de quatre mesos de baixa, la qual cosa s'ha confirmat aquest dimarts després de passar per les mans de l'especialista finlandès Lasse Lempainen. Amb aquest tràmit resolt, el Barça estava en disposició de dedicar el 80% de l'espai salarial del defensa a inscriure un altre jugador de manera interina fins al final de la Lliga. El pessic, que es calcula sobre les quantitats que percep el futbolista després de la seva última renovació amb fitxa del primer equip, seria suficient per pagar els honoraris d'un temporer contrastat.

Instant en què Alejandro Balde es va lesionar a la cuixa dreta al partit de Copa a San Mamés.

Massa motxilles per atendre

Tanmateix, s'ha optat per l'estalvi. No hi ha opcions fiables ni prou treballades al mercat i també s'ha tingut en compte que el club té deures endarrerits en matèria de límit salarial: les famoses motxilles. Començant per la del mateix Balde, que només va ser inscrit amb nou contracte en virtut d'un article de la normativa de la Lliga que permet retenir el talent format a casa que multiplica el seu valor en poc temps. La seva situació està regularitzada aquesta temporada, però s'haurà de posar al dia la que ve, com ja passa amb Iñigo Martínez i el mateix Vitor Roque. A més, João Félix i Cancelo estan cedits i Laporta vol fitxar-los: embolica que fa fort. Per tant, si s'apostava per un fitxatge a mitja temporada i la cosa funcionava, la direcció esportiva sumava una nova carpeta per resoldre de cara a un estiu en què, segurament, el fair play continuarà excedit.

Tots aquests condicionants s’han tingut en compte als despatxos de Sant Joan Despí per acabar de descartar anar al mercat per reforçar la plantilla. Finalment, es guarden esforços per fer els deures pendents a l'estiu i planificar bé el curs que ve. No hi haurà "un migcampista que rasqui" ni res que recordi l'impacte que va tenir Davids en el Barça de Rijkaard. No hi ha marge per complaure Xavi, que plegarà al juny sense un relleu seriós per a Busquets i amb Vitor Roque, a qui hauria posposat a canvi d'un migcampista, a les seves ordres. El Barça 2024-25 comença a finals de gener amb plens poders per a Deco, que no és partidari de la continuïtat de Sergi Roberto –a qui sí que avalava Xavi– ni de Marcos Alonso i que creu que es necessiten cares noves en una defensa que ha perdut tota la solidesa. Tampoc li tremolarà el pols si cal vendre algun jugador titular.

stats