Apunts en calent

Gràcies per convidar-nos a renunciar a un tros de vida: els apunts en calent del Linares-Barça

La coincidència amb un dels esdeveniments més esperats de l'any va tenir un final feliç

2 min
Riqui Puig pugnant amb un rival al Linares-Barça.

BarcelonaEl Barça, a vuitens de final de la Copa del Rei. Patint contra un Primera RFEF, però classificat. A continuació, els apunts en calent d'un partit que es va jugar en un horari imperdonable i que va suposar el redebut de Dani Alves.

A pastar l'audiència. La primera cavalcada de Reis en dos anys va coincidir amb un partit del Barça. Sí, el futbol contraprogramant un dels esdeveniments més esperats de Nadal. El cas és que algun il·luminat va decidir, prioritzant interessos particulars fonamentats en alguna freda dada d'audiència i en la voracitat del calendari, que el duel de Copa s'havia de disputar amb les carrosses i les cercaviles en marxa. Una fantàstica idea per obligar l'afició a fer equilibris, com si no hi hagués més franges horàries. Gràcies, a qui correspongui, per convidar la gent a renunciar a un tros de vida.

Àngel i dimoni. La coincidència va tenir un final feliç. Bona reacció de l'equip després d'una primera meitat pèssima, saldada amb un gol en contra –fruit d'una alarmant passivitat defensiva– i cap ocasió en condicions a favor. Reacció liderada, tot sigui dit, per Dembélé, un futbolista que condiciona el projecte esportiu en el bon i en el mal sentit. En el bo, perquè té qualitat per sostenir-lo a curt termini, tal com va mostrar a la Copa, un trofeu que el Barça no pot regalar. I en el dolent, perquè si no renova, el club tindrà problemes per inscriure Ferran Torres, un dels rostres de la resurrecció proclamada per Joan Laporta.

Al racó de pensar. A Linares, Riqui Puig va fer dues passes enrere després que en fes una endavant amb una notable actuació a Mallorca. El de Matadepera no troba la forma de convèncer. Tampoc amb Xavi Hernández, un tècnic que l'hauria de comprendre força millor que Koeman o Valverde. Com de malament l'havia de veure a Linarejos perquè el tragués del camp a la mitja part. Riqui no apareix a cap travessa per alliberar massa salarial al mercat d'hivern, però quan Pedri es posi bé i torni a una rotació en què Gavi i Nico estan estabilitzats, jugarà encara menys. Ves no hagi de fer un pensament i veure món per no pansir-se.

Bona troballa. Més enllà de Dembélé, el partit sense història a Linares va oferir la reestrena d'Alves en una posició sui generis a la medul·lar. Sense espurna, però amb coneixement, així es presenta el veterà brasiler en aquesta segona etapa. Xavi li va concedir 90 minuts, els mateixos que a Ferran Jutglà, un atacant acostumat a batre's en camps modestos i que va resoldre l'eliminatòria amb una gran definició. Juntament amb Abde, el de Sant Julià de Vilatorta s'ha guanyat un foradet a la dinàmica del primer equip, fins i tot quan Ansu i Ferran estiguin llestos per jugar. Porta dos gols en quatre aparicions. Excel·lent bagatge!

stats