Barça
Esports Barça 05/12/2022

La imprudència de l'Uruguai amb Araujo

El central, que ja és a Barcelona, farà treball específic per recuperar-se bé de la lesió

2 min
Ronald Araujo entrenant-se a Qatar amb la selecció uruguaiana.

BarcelonaQuan Ronald Araujo es va lesionar, no volia passar pel quiròfan. Els metges del Barça el van haver de convèncer que per tractar l’avulsió al tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta el més oportú era operar-se, fer net i començar de zero. El problema és que hi havia el Mundial pel mig. Al final el club el va convèncer i l'uruguaià va començar el procés de recuperació, tutelat pel conjunt blaugrana. Fins que va arribar la cita de Qatar. La seva selecció el volia, ja que és un dels millors defenses centrals del seu país. Era evident que no podia jugar però així i tot va viatjar amb l'equip celeste per "fer pinya". I allà van començar els problemes.

Els metges de la selecció uruguaiana van pensar que Araujo estava millor del que deien al Barça. Que s'estava recuperant bé i que, en el supòsit que l'equip arribés lluny al Mundial, potser podrien comptar amb ell. Dit i fet. Malgrat que havien arribat a un acord amb el conjunt blaugrana per no forçar-lo, van canviar les càrregues de treball pensant en uns hipotètics vuitens o quarts de final. Sortosament per als interessos del Barça, Corea del Sud va donar la sorpresa a la darrera jornada i l'Uruguai va caure eliminada. I amb això, Araujo tornava a casa sa i estalvi.

"És evident que si haguessin passat l'haurien forçat de manera imprudent", apunten des del vestidor del Barça. El club no amaga que està dolgut amb l'actitud de l'Uruguai. No tant pel desig de comptar amb una de les seves peces més preuades –cosa comprensible–, sinó perquè, canviant-li la pauta de recuperació, es va posar en risc la seva salut. Així i tot, un cop Araujo ha tornat a Barcelona la postura del club és girar full i evitar remoure més l'assumpte. Ara és el torn del doctor Ricard Pruna.

Segons les primeres exploracions, Araujo està bé de la lesió però no està recuperat del tot. El Barça s'ha marcat com a objectiu, sempre que mèdicament sigui possible, que el central estigui en condicions de poder jugar el derbi contra l'Espanyol, per Cap d'Any. D'entrada, farà entrenament específic i de mica en mica s'anirà incorporant amb la resta dels companys. Quan es va operar, a finals de setembre, els càlculs eren que estaria de baixa unes 10 setmanes. És a dir, fins a mitjans de desembre. Però amb l'episodi viscut al Mundial, des del Barça s'imposa la prudència: primer cal veure com respon a les sessions individualitzades i després ja es decidirà.

Sergi Roberto rep l'alta mèdica

En canvi, qui ja ha rebut l'alta mèdica és Sergi Roberto. El jugador de Reus, que es va luxar l'espatlla esquerra en el partit de lliga contra l'Athletic, ha tornat aquest dilluns als entrenaments. El segon capità blaugrana té gairebé un mes per agafar el to físic abans del derbi contra l'Espanyol.

stats