Barça
Esports Barça 10/07/2013

La junta del Barça presenta els nous estatuts

Entre altres canvis serà obligatori tancar els exercicis amb dèficit zero, i serà necessari un 15% de firmes per tirar endavant una moció de censura

M.m.
2 min
Javier Faus, Jordi Cardoner i Joan M. Trayter expliquen la proposta de reforma dels estatuts del club

BarcelonaLa junta directiva del Barça ha presentat aquest dimecres la proposta de nous Estatuts del club, uns canvis que s'aprovaran definitivament a la propera assemblea de compromissaris. Entre els canvis hi ha el requisit de tenir 5 anys d'antiguitat per optar a la llista d'espera per tenir un abonament, 5 anys també per ser membre de la junta directiva –10 per ser president– i l'obligació de tancar els exercicis econòmics sense dèficit.

"Els estatuts no eren bons? Sí! Però creiem que es podien millorar", ha explicat el vicepresident Jordi Cardoner. Segons ell, aquesta nova proposta té els objectius de "garantir el futur de la nostra entitat; fomentar la participació dels nostres socis; reforçar el sentiment de pertinença; treballar amb transparència, que vol dir informar, i vetllar per un equilibri patrimonial imprescindible per al futur del club".

"El nombre de socis s'ha multiplicat per dos i el pressupost s'ha multiplicat per quatre. Per tant, necessitem uns nous estatus d'acord amb el moment", ha explicat Joan Manuel Trayter, president de la comissió de reforma dels estatuts.

Assemblea de compromissaris

Una de les reformes afecta l'assemblea. Hi haurà compromissaris reserva per als que renunciïn a la plaça, l'òrgan rector serà qui decideixi afegir o suprimir seccions i s'anul·la la possibilitat que la junta triï a dit 25 compromissaris amb veu i vot.

D'altra banda, a partir d'ara serà requisit tenir 5 anys d'antiguitat per entrar a la llista d'espera per tenir un abonament, i també caldran 5 anys per ser membre de la junta i 10 per ser president.

Economia i pressupost

En matèria econòmica, serà obligatori tancar els exercicis amb dèficit 0. "Per estatuts, el Barça no podrà tancar cap exercici amb dèficit, i això vol dir amb una auditoria i sense excepció. Volem comptes que arribin a l'assemblea sense excepcions o amb dèficit zero. És cert que forma part del joc tenir dèficit, com ens ha passat per la venda d'un jugador a un preu inferior. En aquest cas, la junta té dos anys per eixugar-lo", ha explicat el vicepresident Javier Faus. Ell mateix ha aclarit que la junta que no endreci els números en dos anys serà automàticament cessada dels càrrecs.

Moció de censura

Amb els nous Estatuts, caldran un 15% de firmes dels socis per tirar endavant una moció de censura. "La llei nova diu que el percentatge per sol·licitar la moció de censura passa al 15% dels socis. Això és altíssim i ho reconeixem, però és el que diu la llei i no podem anar-hi en contra. No ens agrada, però ho hem hagut de fer", ha aclarit Joan Manuel Trayter.

stats