Apunts en calent

Kounde és millor lateral dret que Azpilicueta i Foyth: els apunts en calent del Barça-Valladolid

Excel·lent aportació de l'exsevillista en la seva primera aparició en partit oficial com a blaugrana

3 min
Kounde corrent la banda en la seva estrena oficial amb el Barça.

BarcelonaEl Barça va apallissar un dèbil Valladolid en la tercera jornada de Lliga. Lewandowski en dues ocasions, Pedri i Sergi Roberto van resoldre un partit molt plàcid per als interessos blaugranes. A continuació, uns apunts en calent.

Un estalvi a temps. Mitjançant un aval personal per culpa de l'embús en l'operació sortida, el Barça va poder inscriure Kounde perquè jugués contra el Valladolid. I Xavi va aprofitar la novetat a la primera posant de titular el gal, que va jugar 60 minuts de lateral dret a un gran nivell. Tot i que públicament hagi dit que el veu més de central, s'entén que l'entrenador l'obri a la banda tenint en compte el que porta buscant des de fa mesos en aquesta posició: un lateral curt (primer Azpilicueta i ara Foyth). Veient Kounde i considerant Sergi Roberto, la recerca podria aturar-se en benefici del fair play financer. L'ex del Sevilla és un dos per un. A més, hi ha overbooking a l'eix de la defensa.

La gestió de Balde. A Xavi no li està tremolant el pols amb els seus excompanys. Piqué porta tres partits seguits sense participar, mentre que Jordi Alba ha vist com el jove Balde li ha pres el carril esquerre. Aviat és dit, però el lateral de l'Hospitalet no començava dos partits seguits a la banqueta des de Luis Enrique. La innovació és majúscula i té algunes connotacions. Una és que convindria no repetir amb Balde les males gestions que l'entitat va fer al seu dia amb Cucurella i Miranda. Si se l'ha de cedir perquè ve Marcos Alonso, que sigui per seguir formant-lo a distància. I si acaba quedant-se perquè no hi ha marge perquè vingui el madrileny, que Alba pensi en el club i l'ajudi a entendre l'ofici.

Jordi Alba i Gerard Piqué a la banqueta durant el Barça-Valladolid.

L'esquerra no fa el pes. Molta gent pensava que Raphinha i Dembélé competirien per una plaça a l'alineació, però Xavi ha començat el curs fent-los servir tots dos per obrir el camp. Contra el Valladolid el brasiler va arrencar a la dreta —de fora cap a dins, com a ell li agrada— i el normand al costat oposat. Dembélé és ambidextre i això en teoria el fa més adaptable a l'esquerra, però és a la dreta on sempre ha jugat millor. Així ho va demostrar una vegada més després que Xavi decidís canviar els extrems de perfil amb el partit en marxa. Amb la permuta, Raphinha va perdre ullal i el Mosquit, que no estava fi, es va posar a brillar. Si no rebaixen l'asimetria, acabaran pugnant, ara sí, només per una demarcació.

L'ofici del gol. No seria just passar per sobre del partidàs que va fer Lewandowski contra el Valladolid. Li cauen els gols de les butxaques, al polonès, que ha omplert el Camp Nou de banderes del seu país i és un motor d'il·lusió clau perquè l'estadi s'acostumi a passar dels 80.000 espectadors fins i tot en les tardes més mandroses. Ja porta quatre dianes a la Lliga (dues a Anoeta i dues aquest diumenge) i no seria estrany que tornés a lluitar per la Bota d'Or. El seu vessant finalitzador no genera cap dubte, però és que a sobre fa jugar els seus companys amb moviments intel·ligents i descàrregues precises. Visca el rendiment immediat, Robert.

stats