Barça
Esports  /  Barça 11/07/2022

L'extresorera del Barça, víctima del "xantatge" de Villarejo

Susana Monje denuncia pressions policials per explicar informacions contràries a la família Pujol

2 min
Susana Monje, vicepresidenta esportiva del Barça

BarcelonaSusana Monje, extresorera del Barça en època de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, ha denunciat que la policia espanyola li va fer "xantatge" perquè facilités informacions relacionades amb la família Pujol. Uns fets que s'han conegut a partir de noves gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo que ha tret a la llum Elmon.cat.

Segons aquests àudios, Villarejo sospitava que Monje tenia informació de primera mà sobre l'expresident Jordi Pujol, i en concret sobre "dos zulos on hi haurien amagats 50 milions". Per aquest motiu, l'excomissari volia pressionar qui aleshores era tresorera blaugrana per saber-ne més detalls.

"Sàpigues que mai he conegut cap dels Pujol ni he cedit al xantatge que pretenien fer-me, tot i les conseqüències que he patit i continuo patint", ha dit Monje a l'ARA. L'empresària, que també ha sigut entrevistada a RAC1, ha donat la seva versió dels fets. Segons explica, es va reunir en un hotel de Madrid amb un membre de la policia "que es va presentar com a comissari". No era, però, Villarejo, ja que Monje assegura que no hi ha parlat mai. En aquesta trobada, la policia pretenia que "corroborés informacions que estaven trobant".

Monje, però, va dir a la reunió que no tenia coneixement dels fets. Segons la seva versió, a l'extresorera blaugrana també li van dir que si col·laborava s'acabarien les "notícies falses" que estaven apareixent contra la seva empresa. Però que, davant la negativa a explicar res –sosté que no sabia res–, aquestes informacions van seguir. "Arran d'aquest atac reputacional sistemàtic, l’empresa [Grupo Essentium] va acabar en concurs de creditors, i és un procés terrible. També en aquesta època van començar expedients a Hisenda amb criteris incomprensibles", diu a l'ARA Susana Monje.

De fet, l'empresària assegura que si va renunciar al seu càrrec del Barça el novembre del 2016 va ser, precisament, per aquest motiu. "Van identificar persones que érem a la junta com a persones que podien pressionar. Vaig pensar que això afectava el club i vaig decidir dimitir". D'altra banda, també explica que va haver de contractar seguretat privada per a ella i per a la seva família. "He pagat un peatge terrible".

stats