Barça

L'última gran oportunitat de Sergi Roberto al Barça

El reusenc, que encara confia en renovar, s'incorporarà als entrenaments amb el grup la setmana que ve i reapareixerà a finals de mes

4 min
Sergi Roberto xutant el dia del Barça-Bayern.

BarcelonaSergi Roberto ja veu la llum al final del túnel, almenys pel que fa a les lesions. Amb la seva renovació encallada des de fa mesos, el futbolista ha treballat a consciència per fer net dels problemes als quàdriceps que li han fet la guitza les dues últimes temporades i, així, intentar fer-se valdre en l'últim tram del curs. Des de Sant Joan Despí expliquen a l'ARA que el jugador "està molt bé físicament" i que "ja està recuperat". A Roberto només li queda incorporar-se als entrenaments amb el grup per acabar de recuperar el ritme i estar, cinc mesos després, disponible per poder jugar a les ordres de Xavi Hernández. En els pròxims dies el futbolista nascut a Reus serà un més de l'equip i, llavors, entre el cos tècnic, els serveis mèdics –encapçalats pel doctor Ricard Pruna– i el mateix Roberto, es determinarà la data definitiva del seu retorn als terrenys de joc. La previsió és que a finals de la setmana vinent ja pugui estar treballant amb els seus companys, en funció "de les seves sensacions", mentre que el retorn a la competició s'espera per a finals d'aquest mateix mes. A l'horitzó hi ha les semifinals de l'Europa League que el Barça confia jugar i en què Xavi no podria comptar amb Dani Alves, que no està inscrit.

El quart capità blaugrana descompta els dies per poder tornar a vestir de curt i fer-se valdre damunt la gespa. És la seva última gran oportunitat, malgrat que la seva continuïtat com a blaugrana no està gens clara, però no descartada. Les converses per renovar estan encallades des de fa mesos, quan el Barça va presentar una oferta que els assessors del jugador consideraven molt a la baixa. A l'espera que hi pugui haver un desgel entre el club i la representació de Roberto, la seva carpeta fa temps que va deixar de ser prioritària per a la cúpula esportiva. Però, segons ha pogut saber l’ARA, aquesta mateixa setmana es podrien reactivar les converses. Encara no hi ha una data fixada per a una trobada formal, però. A més, com que acaba contracte, la seva marxa tampoc suposaria un estalvi en termes de fair play, sinó que s'hauria d'encabir el seu nou contracte dins del marc salarial del curs vinent.

Amb tot, la inactivitat a la qual s'ha vist abocat el futbolista tampoc hi ha ajudat. El reusenc vol capgirar aquesta situació. "Té moltíssimes ganes de tornar", asseguren des del seu entorn. Roberto podria disputar entre cinc i deu partits abans del final de la temporada. El jugador encara estarà de baixa aquest diumenge contra el Llevant i també es perdrà la tornada dels quarts de final contra l'Eintracht. Tampoc s'espera que hi sigui contra el Cadis el dilluns 18. Amb l'horitzó posat en l'anada d'unes hipotètiques semifinals de l'Europa League, que es jugaria el 28 d'abril, el jugador podria reaparèixer una mica abans: contra la Reial Societat el dijous 21 o, més probablement, contra el Rayo Vallecano el diumenge 24. A més a més, el reusenc sap que compta l'aval de Xavi. Si bé el tècnic acceptarà el criteri del club en les negociacions, també considera que Roberto tindria encaix en el seu Barça, amb un rol similar al de Dani Alves: un lateral amb facilitat per ocupar carrils interiors.

Aquest dissabte, en declaracions en el marc de la prèvia del torneig Barça Academy World Cup que se celebrarà la pròxima setmana a la Ciutat Esportiva, el vicepresident esportiu Rafa Yuste ha afirmat que espera que les negociacions amb Sergi Roberto i els seus representants “acabin bé”. “És un futbolista de la casa”, ha remarcat Yuste. “La direcció esportiva i el president ja saben la meva opinió: és una qüestió que el club i el jugador és posin d’acord”, ha afegit, per la seva part, Xavi, en la roda de premsa prèvia al duel contra el Llevant.

Punt final al calvari

Amb el seu retorn, el reusenc posarà punt final al calvari amb les lesions que va començar la temporada passada. El 21 de novembre del 2020 el polivalent jugador blaugrana va caure lesionat en la derrota (1-0) del Barça de Ronald Koeman al Wanda Metropolitano. El club blaugrana va informar l'endemà d'aquell partit que tenia un trencament al recte femoral de la cuixa dreta i que estaria aproximament dos mesos de baixa. En total, van ser una setantena de dies sense poder jugar. Però l'infern de les lesions tot just començava. Quan semblava que podria tornar a competir, Roberto va reaparèixer i va disputar poc més de 20 minuts contra l'Athletic Club el 31 de gener del 2021, però en el següent partit va recaure de la seva lesió en els quarts de final de Copa contra el Granada, quan tan sols va poder jugar 50 minuts.

Entremig de la lesió i la recaiguda, va patir el coronavirus, un fet que Roberto també vincula, en certa manera, als seus problemes musculars. Després de dos mesos més de baixa, va reaparèixer contra el Reial Madrid. "És un futbolista amb personalitat i és un dels capitans de l'equip", argumentava Koeman quan va convocar-lo per al clàssic del 10 d'abril de l'any passat. El futbolista va encadenar un període de certa tranquil·litat fins que, només un mes després, va tornar a tenir molèsties a la mateixa zona. Aquest va ser el punt final d'una temporada per oblidar.

Els mals de cap van tornar aquest curs. Després de començar la temporada endollat, amb dos gols i una assistència en els tres primers partits, va arribar un nou knock out. El 27 d'octubre les molèsties musculars a la mateixa zona van tornar a aparèixer. El procés de recuperació es reiniciava. Els fantasmes tornaven. Rebria l'alta mèdica el 20 de novembre, coincidint amb l'estrena de Xavi a la banqueta blaugrana. Va anar convocat, però no va jugar. En els entrenaments següents va tornar a notar molèsties. Roberto va buscar consell mèdic davant les recaigudes i va consensuar passar per quiròfan. Finalment, a principis de desembre era intervingut a Turku (Finlàndia) per l'equip del doctor Lasse Lempainen, el mateix especialista que va operar Ousmane Dembélé.

stats