Barça

Lewandowski, un "geni de la llàntia" per intentar oblidar Messi

El futbolista es presenta amb el dorsal 9, que fins ara portava Memphis, davant de 40.000 culers

3 min
Robert Lewandowski

BarcelonaUna parella de turistes baixen de pressa del taxi, alarmats perquè senten la megafonia del Camp Nou al màxim volum. S'uneixen a una riuada d'aficionats que també s'afanyen per arribar a l'estadi. Les avingudes del costat estan col·lapsades i entre la Guàrdia Urbana i els membres de seguretat privada del Barça intenten posar ordre al caos. Feia molts anys que no hi havia tanta expectació per rebre un nou fitxatge. Ben bé des de l'arribada de Neymar. I d'això ja en fa una dècada.

Just el mateix dia que es compleix un any de l'adeu de Leo Messi, el Barça girava la truita presentant Robert Lewandowski, sens dubte el fitxatge més mediàtic del club en els últims anys. I l'afició, engrescada per un equip que agafa forma i necessitada de bones notícies, ha respost massivament. El club havia despatxat 57.000 localitats per a l'acte. Al final, l'assistència ha sigut una mica superior als 40.000.

El Camp Nou durant la presentació de Robert Lewandowski.

"Bon dia!", "Estic content de ser aquí" i "Força Barça!" Tres petits comentaris en català que han fet desfermar l'eufòria d'uns aficionats que esperaven pacientment en un dia calorós i assolellat. El president Joan Laporta s'ha contagiat d'aquest optimisme i ha acompanyat Lewandowski gairebé com si fos un membre de la grada d'animació. "Estic content perquè soc del Barça", justificava el president, que recordava un any "intens, amb moltes decisions transcendents i aguantant molta pressió".

Lewandowski saltava al terreny de joc amb el dorsal 9, el que aquesta temporada ha vestit Memphis Depay. "Una decisió de club, per imatge i publicitat", argumentava el president. Memphis, el setè davanter de l'equip, és un dels que està a la rampa de sortida per canviar d'aires aquest estiu. De moment, Memphis no vol anar-se'n. Al seu torn, Lewandowski tenia clar que només volia venir a Barcelona, fins i tot renunciant a part del salari que li oferien altres clubs, com s'ha evidenciat a la presentació. "Després d'uns minuts en la primera xerrada ja sabia quina idea tenia l'entrenador. Quan vaig parlar amb ell vaig comprendre la idea i que era molt clara. Vaig creure que és la persona adequada". El polonès, que ha guanyat els principals títols de clubs i ha jugat als estadis més importants del planeta, no podia amagar el sentiment de sorpresa per la rebuda dels aficionats. "És increïble veure tants aficionats en aquest estadi. És especial per a mi. Estic molt feliç; segur que cada partit al Camp Nou serà màgic, que hi marcaré molts gols i que podrem guanyar els títols amb el vostre suport".

Un fitxatge, com tots els d'aquest estiu, que no ha sigut fàcil. El reclam del conjunt blaugrana i la capacitat de Laporta i de Mateu Alemany –el responsable de futbol– de moure's als despatxos han sigut claus. I també la relació d'amistat personal entre el president i l'agent del futbolista, Pini Zahavi, a qui Laporta ha agraït dues vegades en públic la seva contribució a l'acord. "Teníem la intenció de fitxar un davanter golejador i si ve un geni i ens demana tres desitjos hauríem volgut que fos un golejador, que hagués aconseguit la Bota d'Or diverses vegades i que fos garantia de gol. I aquest és el Robert –deia el mandatari–. Quan vam veure que el Bayern tenia la predisposició de fer el traspàs, només era qüestió de negociar les quantitats. Aquí el Mateu es mou com peix a l'aigua, és la seva habilitat. Quan vam arribar a un acord, vam tenir un seguit de converses amb el Robert i el seu agent, ja que tenien la inquietud de si podríem inscriure'l, però els vaig assegurar que si se n'havia d'inscriure un, ell seria el primer".

Robert Lewandowski durant la presentació com a nou jugador del Barça.

Robert Lewandowski ha aconseguit en unes setmanes l'objectiu que buscava el Barça des de feia mesos. La botiga s'ha fet un tip de vendre samarretes amb el dorsal 9, el d'un futbolista que ha acabat la presentació fent la volta d'honor a l'estadi. L'afició s'ha acomiadat cantant Un dia de partit a l'esplanada del Camp Nou. "Per la història, pel prestigi, per la ciutat, pel país, per una Lliga atractiva... era molt important tenir un jugador com ell", afegia Laporta.

Cap rastre de Messi, del dol o de la nostàlgia. "Fa un any vam haver d'anunciar amb tristesa una situació no desitjada per culpa de l'economia del club. I ara podem dir que l'estem capgirant. Hem sortit de l'hospital i estem més sanejats, però encara no ens podem relaxar", tancava el president. La il·lusió ha tornat al Camp Nou. Ara només hi falten els gols de Lewandowski per tancar el cercle.

stats