BARÇA
Esports Barça 20/11/2015

Luis Enrique: "Messi no estarà al 100% després de la lesió"

El tècnic blaugrana creu que el partit contra el Madrid no serà "determinant" de cara al títol de Lliga

A. Llimós
2 min
Luis Enrique, mirant un entrenament

Sant Joan DespíLuis Enrique Martínez té clar que les sensacions de cara al clàssic del Santiago Bernabéu són "totes positives". I això que el tècnic blaugrana no podrà comptar amb un Leo Messi al "100%", com ha reconegut el mateix entrenador en la roda de premsa. "Des que s'ha incorporat al grup les sensacions són positives, falta l'entrenament d'avui, que puguem parlar. És evident que no estarà al 100% després de la lesió, però és una garantia", ha reconegut Luis Enrique, qui ha volgut emfatitzar que l'important no és que "jugui o no jugui Messi", sinó que "la gran notícia és que està recuperat".

El tècnic asturià ha estat rotund quan se li ha preguntat si el Madrid és superior al Barça en alguna qüestió. "Té joc curt, té estratègia, té joc llarg, és un dels millors equips del món. No considero que sigui millor que nosaltres, tampoc t'ho diria si ho pensés, però no ho penso. No pot haver-hi un partit més estimulant que aquest per a un jugador del Barça, la Lliga només la pot guanyar un", ha explicat Luis Enrique, deixant l'Atlètic de Madrid fora de la lluita per al títol.

Més enllà de Messi, un dels noms propis de la compareixença ha estat Sergio Busquets, el jugador més "intel·ligent" que l'asturià ha entrenat, especialment quan juga de pivot, la posició en la qual el preferix l'entrenador blaugrana, que s'ha mostrat distès durant la seva intervenció: "Estic dormint com els àngels, estic dormint com mai". Luis Enrique, a més, ha volgut deixar clar abans de visitar la que havia estat la seva casa que, per a ell, el blaugrana és indiscutible. "Què et motiva més, quan jugaves amb la samarreta del Madrid o ara entrenant el Barça?", li ha preguntat un periodista. "No té ni color, com a jugador del Barça, sense dubte", ha respost.

Enmig de rialles, Luis Enrique ha dit que a ell els clàssics no li generen el mateix que a Gerard Piqué, sinó que és un "iceberg" i viu els partits molt tranquil. Per al tècnic, el partit del Bernabéu no serà "determinant" de cara a la consecució del títol de Lliga. Sobre la xiulada que s'espera a Gerard Piqué, Luis Enrique ha tret ferro a l'assumpte: "Això és futbol, es mou per passió i si no hi ha violència física ni verbal... no seria normal que el Barça anés al Bernabéu i no el xiulessin".

L'entrenador asturià també ha respost sobre les mesures de seguretat excepcionals que hi haurà a Madrid, després dels atemptats a París de fa una setmana. Luis Enrique no està preocupat pel que pugui passar al Bernabéu, tot i que ha admès que "aquesta inquietud" s'arrossegarà durant "un temps".

La roda de premsa prèvia al clàssic s'ha realitzat abans de l'entrenament de la tarda que ha realitzat el Barça. D'aquesta manera, Luis Enrique ha pogut estalviar-se la concreció en les respostes sobre els jugadors que arrosseguen problemes físics, i que en l'última sessió prèvia al Santiago Bernabéu han provat el seu estat físic.

stats