BARÇA
Esports Barça 24/08/2014

Messi, centre de les crítiques israelianes a les xarxes socials

Centenars d'israelians han emprès una agressiva campanya a les xarxes socials per involucrar el futbolista argentí Leo Messi en el conflicte a Gaza i obligar-lo a condemnar la mort d'un nen israelià

Efe
2 min

JerusalemCentenars d'israelians han emprès una agressiva campanya a les xarxes socials per involucrar el futbolista argentí Leo Messi en el conflicte a Gaza i obligar-lo a condemnar la mort d'un nen israelià, que va morir divendres per un morter. La campanya ha estat criticada per periodistes israelians de prestigi com Gideon Levy, que creuen que és interessada i partidista, ja que la societat israeliana no ha reaccionat igual a la mort de gairebé 600 nens a Gaza, molts de les quals també vestien la samarreta de l'estrella del Barça com feia l'israelià.

Un dels missatges de Facebook, enviat amb còpia tant a Messi com al Barça, diu: "Hola, Leo Messi. Dóna un cop d'ull a aquest nen que porta la samarreta nacional del millor jugador del món". I adjunten una foto de Daniel Tregaron amb la samarreta argentina. Aquest nen, de 4 anys, va morir divendres passat a causa de l'impacte d'un morter llançat des Gaza contra un quibuts del sud d'Israel i es va convertir així en el primer menor israelià que perd la vida en l'actual conflicte.

Segons fonts oficials palestines, hi ha almenys 567 nens i menors palestins que han mort en els 48 dies de continus bombardejos israelians sobre la franja, els dos últims, un nadó de 2 anys i una adolescent de 17, aquest mateix matí. La campanya també ataca el Barça per la publicitat que porta a la part anterior de la samarreta i que paga l'aerolínia Qatar Airways, país on viu exiliat el líder polític del moviment islamista Hamàs, que controla Gaza, Jaled Mishaal.

En un altre dels missatges, difós a través de la xarxa social Twitter, i en el qual l'autor afegeix el compte de Messi, s'hi llegeix: "El Daniel va ser mort per una organització terrorista que patrocina al teu equip". Fa dues setmanes, Messi ja va declarar a la seva pàgina de la xarxa social Facebook la seva "enorme tristesa" per la mort de nens en l'actual conflicte amb una foto en què es podia veure un nen palestí ferit. El jugador va assegurar que com a pare i ambaixador de bona voluntat d'Unicef, es sent "terriblement trist per les imatges que veiem del conflicte" entre Israel i Palestina, on la violència ha acabat amb la vida de joves i que ha ferit molts nens. En els 48 dies de bombardejos israelians sobre Gaza ja han mort 2.108 palestins i n'han resultat ferits més de 10.500.

En un article publicat aquest diumenge, el periodista israelià, Gideon Levy, critica la societat israeliana per no haver criticat la mort dels nens palestins. "Admetem la veritat: els nens palestins a Israel són considerats insectes. És una declaració horrible, però no hi ha altra manera de descriure Israel l'estiu del 2014, quan durant sis setmanes centenars de nens han estat destruïts", ha afirmat.

"Algú ha d'aixecar la veu i cridar 'prou'. Cap de les excuses o explicacions pot ajudar, no existeix això que un nen pot ser matat i un altre no. Només hi ha nens morts per res, centenars de nens el destí dels quals no ha afectat a ningú a Israel, i un nen, només un, al voltant de la mort del qual la gent s'uneix en dolor", ha afegit.

stats