Futbol - La Lliga

Sergi Roberto: de rumiar un destí exòtic a tallar la cinta del nou Camp Nou

La continuïtat de Xavi Hernández era l'última empenta per segellar una renovació que les parts donen per feta

3 min
Sergi Robert, feliç després del triomf contra el València

BarcelonaSergi Roberto està ben a prop de segellar de forma oficial la seva renovació per una temporada més com a jugador del Barça. La seqüència d'esdeveniments dels darrers dies ha acostat les dues parts: per una banda, la voluntat manifesta del futbolista de Reus de seguir com a blaugrana i, per l'altra, la continuïtat de Xavi Hernández, el seu principal avalador. De fet, que Roberto renovés per un any més el curs passat després que expirés el seu darrer gran contracte —firmat en l'era Bartomeu— va ser, en bona part, gràcies a la insistència del tècnic. La predisposició del vicepresident esportiu Rafael Yuste, bon amic del president Joan Laporta i que manté una gran relació amb el capità blaugrana, també hi va ajudar.

Estampar la firma en un nou contracte és qüestió de dies, tal com ha pogut saber aquest diari. El primer a moure fitxa va ser el Barça, ja abans que Xavi anunciés que seguiria. Anderson Luis de Souza, Deco, va parlar directament amb el jugador per preguntar-li quines eren les seves intencions de cara al curs vinent. Roberto va respondre que la seva prioritat era seguir de blaugrana i que volia escoltar la proposta del club per renovar un any més.

Això insta el director esportiu blaugrana a parlar amb els representants del reusenc. La reunió, que encara s'ha de tancar (i convocar per part del club), està previst que sigui aquesta setmana o la següent, atès que aquest dimecres és festiu. Per la part de Roberto volen escoltar quina és la proposta del club i en quines condicions.

De la mateixa manera que la temporada passada va acceptar renovar amb una rebaixa de més del 50% de la xifra del seu salari anterior, entén que la situació de l'entitat continua sent complicada, "però no tant". És per això que no tenen previst acceptar una rebaixa de la rebaixa, sinó més aviat seguir amb unes condicions similars que es podrien veure millorades a partir de bonificacions associades a objectius grupals i de rendiment. Una fórmula habitual en els darrers contractes i renovacions signades, especialment quan estaven sota la tutela de Mateu Alemany.

Sergi Roberto: "Estem molt contents per la continuïtat de Xavi"

La voluntat de Roberto és ferma per continuar i sap que Xavi compta amb ell. Després del triomf contra el València, el capità, que va entrar al descans, va parlar com si la renovació ja estigués segellada: "Estem molt contents per la continuïtat de Xavi. Estem a mort amb ell i el seu cos tècnic. Al vestidor hi ha molt bon ambient, estem treballant bé i que continués era la millor opció. La pròxima temporada lluitarem pels títols". En la prèvia, el tècnic ja havia deixat clares les seves intencions respecte del capità: "Jo vull que renovi i es quedi. El club ja sap la meva postura".

Que l'entrenador, amb qui manté una magnífica relació, apostés per seguir va acabar de certificar la continuïtat del reusenc fins al 2025. Abans, però, havia explorat altres destins per si havia de fer les maletes. Les opcions més viables i que més el seduïen passaven per destins exòtics, on cobraria molts més diners que els que percep ara al Barça. Es tracta de la Major League Soccer dels Estats Units, el futbol mexicà o l'Aràbia Saudita, que està invertint una milionada en pescar futbolistes provinents de lligues europees.

Continuar a Europa li resultava menys atractiu després d'haver fet carrera des de cadet al Barça. Només s'hauria plantejat marxar a la Premier League anglesa. El Girona, a partir de converses informals, també s'ha interessat per la situació de Roberto, tot i que les fonts consultades per l'ARA asseguren que és "una opció molt remota". La prioritat del futbolista de 32 anys és seguir al Barça, amb qui aquesta temporada ha participat en 20 partits. La xifra hauria sigut superior si les lesions no li haguessin fet la guitza.

Les seves actuacions més destacades van ser contra l'Almeria, el Nàpols i el PSG a París, fent de migcampista, on més li agrada jugar. Roberto vol ser el capità que inauguri el Nou Camp Nou. "Això li fa moltíssima il·lusió", comenten des del seu entorn més directe.

stats