Esports Barça 08/12/2022

Sergi Roberto vol ser el primer capità del Barça

El reusenc, que acaba contracte el 30 de juny, prioritza continuar un o dos anys com a blaugrana

3 min
Sergi Roberto en una acció del partit d’ahir al Camp Nou.

BarcelonaEl vestidor del Barça pot experimentar un relleu massiu de capitanies en només 12 mesos. Amb Gerard Piqué ja fora de l'equip i Sergio Busquets gairebé decidit a emprendre una aventura al futbol nord-americà quan acabi contracte el pròxim 30 de juny, Sergi Roberto, tercer capità de l'actual plantilla blaugrana, pot ascendir dues posicions a partir del 30 de juny.

Així ho ha confirmat l'ARA a través de diversos testimonis, que manifesten que el de Reus prioritza continuar la disciplina de Xavi Hernández i posposar "fins d'aquí a un o dos anys" noves aventures professionals. Té contracte en vigor fins a finals de la present temporada i ha donat instruccions als seus agents per renovar-lo. No obstant això, encara no hi ha cap via de negociació oberta amb el club quan falta un mes mal comptat perquè pugui tractar lliurement amb tercers.

Aquest desig concorda amb el criteri dels tècnics del Barça, que aquesta temporada han fet servir Roberto en la majoria dels partits importants i el tenen en els plans de cara a la pròxima campanya. De fet, a Sant Joan Despí confien que el futbolista baixenc resolgui aviat la incògnita i es posi d'acord amb l'entitat per allargar el seu compromís com a culer. "Creiem que acabarà renovant", vaticinen des del vestidor amb cert optimisme. Hi ha una ferma voluntat de retenir un jugador que ofereix diverses funcions a la gespa –val per al lateral dret i també per a qualsevol posició del mig el camp–, però encara no existeix cap conversa formal amb Mateu Alemany, responsable de la redacció dels contractes.

Precisament l'executiu balear va encarnar la posició més dura en les converses dels últims mesos per renovar el contracte de Roberto, que acabava el 30 de juny del 2022. Fa un any sobre aquestes dates, el futbolista i el seu agent, Josep Maria Orobitg, van emparaular amb el president Joan Laporta i el vicepresident Rafa Yuste una renovació amb una retallada considerable d'emoluments. Però quan l'acord es va traslladar a la taula d'Alemany, el director de futbol va ajustar-lo encara més, cosa que va implicar el trencament de la negociació i, per segona finestra FIFA consecutiva, la impossibilitat de fer un espai preciós a la massa salarial per poder incorporar nous fitxatges.

Mesos després, la insistència de Xavi va reinicialitzar les converses i Roberto, ara sí, va acceptar signar per un any –fins al 2023– molt a la baixa, cobrant menys de la meitat del que estipulava el seu antic contracte. Tot plegat amb el futbolista a la infermeria per un calvari de lesions musculars, fet que el privava de tenir ofertes serioses d'altres equips i, per tant, rebaixava moltíssim qualsevol pes negociador amb el Barça.

Nous lideratges al vestidor del Barça

El reusenc ha deixat enrere les lesions musculars i ha pogut demostrar durant el primer tram de la temporada que està apte per competir al primer nivell. Només ha tingut problemes als tendons d'Aquil·les associats a la inactivitat del passat exercici i ara s'està recuperant d'una lesió traumàtica a l'espatlla. La seva fiabilitat física ja no crea dubtes, cosa que podria despertar l'interès d'altres clubs. Tanmateix, la seva prioritat, encara que li faria il·lusió jugar algun dia a la Premier League, continua sent seguir a Barcelona. "Vol acumular minuts després de les lesions i, si tot va bé, renovar per un o dos anys més", diuen des del seu entorn.

Ter Stegen, Sergi Roberto, De Jong i Lewandowski sopant amb les seves parelles a Barcelona.

D'altra banda, a Roberto no li tremolaria la veu davant la possibilitat d'esdevenir primer capità de la plantilla, un honor que li toca per antiguitat si Busquets, com tot apunta, plega després de complir contracte. El reusenc, que començaria el pròxim juny el seu dotzè curs al primer equip, aniria per davant de Jordi Alba i Marc-André ter Stegen, que si no hi ha cap sorpresa serà escollit quart capità després del Mundial per cobrir el buit que deixa Piqué. El porter alemany i Roberto han format pinya al vestidor per edat, inquietuds i la bona relació que hi ha entre les seves parelles, i han ampliat el grup amb Frenkie de Jong i Robert Lewandowski. Aquest clan de nou encuny obre la porta a una renovació de lideratges a Sant Joan Despí.

stats