Barça
Esports Barça 03/10/2022

Sergi Roberto: 31 dies, 10 partits i un asterisc

El reusenc ja està a disposició de Xavi per ser titular, però els problemes als tendons d'Aquil·les condicionen la seva posada a punt

3 min
Sergi Roberto en l'entrenament posterior al Mallorca-Barça

BarcelonaA diferència de Gerard Piqué, relegat com a cinquè central per la seva voluntat de voler continuar com a blaugrana (i per les quantitats diferides que encara té pendents de cobrar), i de Jordi Alba, amb una competència inèdita després de diverses temporades sent l'amo i senyor del lateral esquerre, Sergi Roberto és, com Sergio Busquets, un dels capitans amb qui Xavi manté més bona relació. El reusenc va acceptar una renovació quantitativament a la baixa perquè sabia que amb el terrassenc a la banqueta, malgrat no sortir com a titular, continuaria tenint protagonisme: ja fos com a comodí al carril dret o al mig del camp, de manera més circumstancial.

La falta d'efectius de garanties al lateral dret, així com la confiança que hi té l'entrenador perquè és un jugador format a la casa, va donar al futbolista de 30 anys una vida extra quan la seva carrera al Barça semblava esgotada. El director de futbol, Mateu Alemany, no era especialment partidari d'oferir-li la renovació, però amb la insistència de Xavi i la intermediació del vicepresident esportiu Rafa Yuste es va acabar arribant a un acord entre les parts que implicava ampliar una temporada més el seu vincle.

Ara, el polivalent jugador encara un mes d'octubre en què pot justificar la confiança de l'entrenador i fer mèrits per començar a acumular arguments per a una nova renovació que s'haurà de guanyar amb el seu rendiment damunt la gespa. Les lesions de Jules Kounde –el jugador que més prestacions havia donat en aquesta posició malgrat voler jugar de central–, de Ronald Araujo i d'Héctor Bellerín obren la porta de la titularitat a Sergi Roberto. Però el reusenc no gaudeix de la plenitud física que voldria després d'un últim contratemps físic, en aquest cas al tendó d'Aquil·les de les dues cames, tal com ha pogut saber l'ARA.

El futbolista va rebre l'alta mèdica abans de visitar el Mallorca dissabte i va jugar els últims deu minuts del partit en substitució d'Alejandro Balde, pedaç d'urgència al lateral dret. Les sensacions del futbolista després d'haver disputat aquesta curta estona de joc eren "bones" i ratifiquen la feina feta els últims dies, en què havia fet treball específic per reforçar els tendons: l'última zona muscular que li fa la guitza i que li havia impedit jugar els últims tres partits, des que va començar a notar molèsties el 13 de setembre contra el Viktoria Plzen al Camp Nou.

Un calvari les dues últimes temporades

Amb tot, Sergi Roberto està disponible per ser titular aquest dimarts contra l'Inter de Milà si Xavi ho considera oportú. "Està bé i a disposició dels tècnics", expliquen a Sant Joan Despí, tot i que els problemes als tendons d'Aquil·les han dificultat la posada a punt d'un jugador que havia començat amb uns bons paràmetres físics la temporada després de participar tan sols en dotze partits durant tot el curs passat.

De fet, les molèsties que ha patit recentment i que fan que la seva titularitat continuï subjecta a l'asterisc s'expliquen per la inactivitat causada pel calvari previ amb les lesions que ha tingut. Arrossega lesions les dues últimes temporades i això s'ha traduït amb una vuitantena de partits perduts entre el curs 2020-21 i l'actual.

El desembre de l'any passat va ser intervingut per l'especialista Lasse Lempainen d'una lesió al recte femoral de la cuixa dreta. És el mateix doctor que recentment ha operat Ronald Araujo i que, abans, ja havia intervingut Ousmane Dembélé dues vegades. El reusenc va decidir passar per quiròfan, assessorat ja pel doctor Ricard Pruna i després d'un calvari que havia començat la temporada anterior: va ser el curs 2020-21 quan van començar els problemes al recte femoral de la cuixa dreta (novembre del 2020), amb recaiguda inclosa (gener del 2021) i amb el coronavirus pel mig.

Tot això ja és aigua passada, però la inactivitat forçada ha acabat fent una mala passada a un futbolista que té en la seva capacitat de desplegament i recorregut una de les virtuts. Ara es juga una nova renovació al Barça.

stats