BARÇA
Esports Barça 30/09/2019

Messi i Dembélé forcen les seves opcions

Tots dos fan una petita part de l’entrenament pensant en l’Inter, en una sessió sense Ansu Fati

Albert Nadal
2 min
Messi i Dembélé apuren les seves opcions

BarcelonaEncara no hi ha hagut cap dia des que ha començat el seu tercer any a la banqueta blaugrana en què Ernesto Valverde hagi pogut comptar amb la nòmina de davanters sencera. El primer a caure va ser Messi, en el seu primer entrenament de pretemporada, i des de llavors s’han lesionat Luis Suárez, Dembélé i l’últim a arribar al primer equip, Ansu Fati. El nouvingut Griezmann –que ho ha jugat pràcticament tot– i Carles Pérez –que s’ha guanyat que s’acceleri la seva renovació fins al 2022– han sigut els únics davanters amb què Valverde ha pogut comptar des de l’inici de curs. Els últims a lesionar-se han sigut Messi, que només tres partits després de recuperar-se de la lesió al soli va patir dimarts una “elongació a l’adductor de la cuixa esquerra”; Ansu Fati, amb molèsties al genoll detectades en l’entrenament de divendres, i Dembélé, que va caure de la convocatòria dissabte tot just abans del duel contra el Getafe per una “sobrecàrrega muscular als isquiotibials de la cuixa esquerra”.

De tots tres, Messi i Dembélé tenen opcions d’arribar al duel contra l’Inter de Milà de demà, mentre que Ansu Fati està pràcticament descartat. L’argentí i el francès van completar una petita part de l’entrenament d’ahir amb el grup, en una sessió en què no hi va ser el guineà. L’equip es torna a entrenar avui a la tarda, en una sessió que serà determinant per acabar de definir les opcions reals de Messi i Dembélé de jugar contra l’Inter. En tot cas, el missatge dels serveis mèdics i de l’staff tècnic és que no prendran riscos. Lenglet, en una entrevista ahir a RAC1, va ser l’últim a apuntar a la “pretemporada complicada, amb molts viatges” que ha afectat la posada a punt dels futbolistes.

L’inici més difícil de Messi

Messi està vivint, de fet, el seu inici de temporada més complicat des que és jugador indiscutible del primer equip del Barça. L’argentí tan sols ha pogut disputar 121 minuts dels 720 disputats fins ara, corresponents a set partits de Lliga i un de Champions. En l’última dècada, l’argentí mai havia jugat tan pocs minuts en l’inici de la temporada.

Per trobar un començament similar, s’ha d’anar fins a la temporada 2005-06, quan l’argentí, ben jove, es va perdre els cinc primers partits de Lliga per lesió. Des de llavors, Messi ha completat amb regularitat els inicis de curs. Tot i que en les seves primeres temporades com a professional l’astre argentí va patir diverses lesions de diferents tipus, l’assessorament i els coneguts canvis alimentaris que va aplicar a la dieta han convertit el capità blaugrana en un dels futbolistes més regulars.

stats