BARÇA
Esports 08/07/2019

Neymar deixa plantat el PSG

No es presenta a l'entrenament per forçar la seva sortida i el club anuncian mesures disciplinàries

3 min
Neymar durant un entrenament amb el PSG

BarcelonaDeia la setmana passada el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que Neymar volia marxar del París Saint-Germain però que el PSG no volia que se n’anés i que, per tant, “no hi havia cas”. Res més lluny de la realitat. El jugador està fent tot el possible per aconseguir el seu objectiu i s’ha declarat en rebel·lia. Ahir no va presentar-se a l’entrenament del PSG, que precisament ahir començava la pretemporada. El club es va afanyar a respondre amb un comunicat anunciant que prendria mesures disciplinàries contra el davanter brasiler, a qui li segueix demanant que s’incorpori als entrenaments.

En un comunicat breu, de només tres paràgrafs, el club francès explicava que el futbolista havia “estat convocat aquest dilluns” per tornar als entrenaments, com la resta dels seus companys, però que “no s’ha presentat ni a l’hora ni al lloc acordats”. El PSG ha volgut deixar clar que Neymar “no tenia autorització” per absentar-se de l’entrenament, i que per tant “adoptarà les mesures oportunes”. O sigui, obrint un expedient disciplinari que hauria d’acabar amb una multa econòmica.

El gest de Neymar s’ha d’interpretar com un intent de tensar la corda i forçar club francès li faciliti les coses per sortir. Encar que Bartomeu digués el contrari, l’entitat que presideix Nasser Al-Khelaifi sí que està disposada a desprendre’s del futbolista brasiler –si es fa cas del que publiquen els mitjans francesos–, ja que està farta de les mostres d’indisciplina constants que ha mostrat el jugador en aquestes dues temporades. Però, com passa en totes les negociacions, no vol vendre’l a qualsevol preu i espera obtenir-ne el màxim rendiment econòmic.

El Barça, club que té molts números per convertir-se en el destí de Neymar si finalment aquest acaba marxant del PSG, segueix a l’espera. Des dels despatxos del Camp Nou no amaguen que la possibilitat que Neymar torni a jugar a Barcelona és real. Però reconeixen, també, que l’operació és molt complicada perquè topa amb la realitat econòmica d’un club que viu amb la tresoreria al límit, que va patir per tancar els comptes 2018/19 en positiu, i que per aquesta temporada ja ha pagat 75 milions per De Jong i n’abonarà 120 més per fer-se amb els serveis d’Antoine Griezmann. L’operació tornada, per tant, només és viable si el Barça es desprengués d’algun jugador com Coutinho o Demblélé. Futbolistes que, hipotèticament, podrien entrar en l’operació amb el PSG si aquesta s’acaba produint.

Neymar, frustrat per no haver aconseguit el seu objectiu de guanyar la Pilota d’Or amb el PSG –s’ha vist eclipsat per Mbappé, l’estrella francesa del club de París–, veu ara que la seva sortida del Barça va ser un error i pretén fer marxa enrere. El seu pare, que a la vegada és el seu representant, s’ha estat movent durant la temporada per buscar-li una sortida, jugant a dues bandes entre Madrid i Barcelona. Perquè una de les possibilitats era que el Reial Madrid –dels pocs clubs que té capacitat econòmica per fitxar-lo– entrés a la lluita pel brasiler. A l’hora de la veritat, però, els assessors de Florentino Pérez han convençut el president perquè apostés per un altre perfil de jugadors. De fet, Florentino voldria incorporar el golejador Mbappé. Tot i que, en aquest cas, el PSG es nega a vendre el que, ara mateix, és el seu davanter franquícia.

“L’estiu és molt llarg”, responen al Barça quan es pregunta per Neymar. Dos mesos per saber si s’imposa el desig del jugador o l’orgull i els petrodòlars del propietari del PSG.e

stats