26/03/2021

Tot al 'nou'

2 min
Erling Haaland, celebrant un gol contra el Sevilla

BarcelonaMentre Mateu Alemany ja treballa, tot i que no ha sigut nomenat, en la confecció de la plantilla de la pròxima temporada, s’intueix que els reforços del Barça es dividiran en dues categories: els que vol Koeman i no costaran un ral de traspàs, i un davanter centre en el qual gastar íntegrament els escassos recursos econòmics de què disposa l’entitat.

Més enllà del debat filosòfic sobre si els fitxatges els ha de triar l’entrenador de torn, o si tornarem a mirar a fora per ocupar papers que els joves de casa estan demostrant poder interpretar, es fa evident que el Barça vol corregir la mancança d’un golejador nat, figura vacant des de la sortida de Suárez.

Serveixi un detall, que va explicar Marta Carreras a Catalunya Ràdio, per confirmar que la prioritat és el nou: el Barça està disposat a satisfer el desig de Neto de marxar si n’obté un preu de traspàs satisfactori, el qual no destinaria a fitxar un altre porter –confien en Iñaki Peña–, sinó en augmentar el pressupost per al golejador.

Tot i així, si l’objectiu és Haaland, no serà fàcil. Segons l'ESPN, el Borussia Dortmund taxaria el noruec en 180 milions, quantitat inassumible per al Barça ara mateix encara que vengués Neto sis cops. L’altra opció, gens desitjable, és que Messi decideixi marxar i la massa salarial es desinfli de cop. És cert que el contracte de Haaland té una clàusula escapatòria de 75 milions, però no se sap del cert si serà vigent aquest estiu o el següent. En tot cas, l’equip alemany alimentarà la subhasta per fer tant calaix com pugui amb el davanter de moda, sobretot si no es classifica per a la Champions.

Als culers ens encanta defensar que els èxits són fills de la coralitat, però és difícil aspirar a grans fites si no tens un golejador de primera fila. N’és un bon exemple el City, l’equip més en forma d’Europa, a qui ningú no gosa donar com a favorit a la Champions perquè no té un home-gol. O el Madrid, que, tot i comptar amb un Benzema en estat de gràcia, necessita més futbolistes que marquin diferències, fins al punt que ha pres cos el xup-xup sobre un possible retorn de Cristiano Ronaldo al Bernabéu.

En el cas del Barça, la gran arma d’aquest calibre es diu Ansu, que ara sabem que es perdrà el que queda de curs perquè la recuperació del seu genoll no avança. Certament, hauria anat bé tenir-lo per al tram final de Lliga, però és molt més important que es recuperi per al futur. Perquè el guineà no és un nou pur, però té el do del gol. Això, avui, és el que busca tothom. I aquest sí que surt barat.

stats