ELECCIONS AL BARÇA 2015
Esports Barça 16/07/2015

Laporta i Benedito descarten un pacte d'última hora per superar Bartomeu

Els dos candidats han mantingut converses per fer front comú, pressionats per l'ANC i Òmnium Cultural

N.a. / M.m.
2 min
Agustí Benedito i Joan Laporta / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa campanya electoral a can Barça acaba amb moviments i pressions d'última hora. Durant aquesta tarda, fonts de les candidatures de Joan Laporta i Agustí Benedito han admès que hi ha hagut contactes per intentar fer un front comú per superar Josep Maria Bartomeu. De fet, asseguren que hi ha hagut un únic contacte directe entre tots dos projectes, però alhora s'han rebut pressions de tercers, l'ANC i Òmnium Cultural, per unir forces. Una unió que s'ha descartat per part de totes dues candidatures.

Inicialment, des de la candidatura de Benedito s'ha tancat la porta a un pacte, que suposaria que un dels dos candidats s'apartés de la cursa electoral i deixés via lliure a l'altre. No es pot fer una llista nova, ja que ja estan presentades davant de la junta electoral, sinó que suposaria no presentar-se un dels dos a les eleccions de dissabte i demanar el vot per l'altre candidat. Després, si s'aconseguís la presidència, es podria reformular l'equip directiu i fer-hi entrar membres de la candidatura que s'hagi apartat. En tot cas, a hores d'ara, aquesta idea no es té en compte, i Benedito ha llançat un missatge públic dirigit a Laporta. "M'hi comprometo davant vostre: segur que el que no farem és fer president Joan Laporta. Va tenir la seva oportunitat, ha estat millor president que Rosell i Bartomeu, però ha d'entendre que ara ha d'entrar gent nova", ha dit Benedito. En la mateixa línia, Laporta descarta no ser ell qui competeixi amb Bartomeu.

A més a més, fonts properes a Benedito han explicat a l'ARA que hi ha hagut trucades de l'entorn polític per provocar un pacte, en la mateixa línia de la llista unitària que s'ha articulat de cara al 27-S per aconseguir la independència.

"Veig molt difícil un pacte. Ajuntar equips i programes un dia abans és molt difícil", ha dit Josep Maria Bartomeu al TN de TV3.

"No crec que aquesta fusió sigui rellevant. Nosaltres no ens aliarem amb ningú", ha dit Toni Freixa.

stats