Apunts en calent

Passi el que passi, un respecte per Memphis: els apunts en calent del Barça-Mallorca

El neerlandès assumeix la responsabilitat del somriure en un equip trist

2 min
Memphis, a punt de rematar a porteria per fer l'1-0 contra el Mallorca.

BarcelonaVictòria de mínims del Barça contra el Mallorca per seguir segon a la Lliga. Els de Xavi van superar un conjunt molt inferior amb gols de Memphis i Busquets. A continuació, els apunts en calent del partit.

Memphis il·lumina Ferran. Es retrobava l'equip amb el Camp Nou després de tres derrotes seguides i l'encarregat d'aixecar la moral va ser un davanter pel qual hi haurà ofertes per generar fair play. Memphis, reserva en el Barça de Xavi, va ocupar la vacant de Dembélé –ha tingut amigdalitis– i va desplaçar a la banda dreta Ferran Torres, de nou lluny d'explicar per què va costar 55 milions. El neerlandès va assumir la responsabilitat del somriure en un equip trist, com quan li va tocar liderar l'atac després de la marxa de Messi. Va fer un bon gol trencant la defensa amb un gran moviment a l'espai. Tant si surt aquest estiu com si segueix, caldrà ser just a l'hora de valorar el seu rendiment. El mateix que amb Luuk de Jong, vaja.

Busquets, a tot arreu. Els tres punts sumats contra el Mallorca són valuosos perquè consoliden l'objectiu de la temporada. Una altra cosa és el joc de l'equip, que va tornar a ser lent, pobre en idees pel mig –com es troba a faltar Pedri!– i massa entregat a les centrades que tant agradaven a Koeman. Almenys, però, el Barça s'expressa amb les línies juntes i no tendeix a desfer-se. La màxima ajuda Busquets, que gaudeix saltant a la pressió, escombrant transicions i distribuint amb criteri. El seu nivell d'incidència amb els interiors en hores baixes l'acosta a l'àrea rival i a la possibilitat de fer gols com el segon que va encaixar Rico.

Un missatge poc constructiu. El Barça ha d'anar molt justet en defensa perquè Xavi hagi d'alinear Piqué, literalment coix per un tema muscular, per davant d'Eric Garcia o de Lenglet. I el central barceloní ha d'anar molt a la seva bola, també des del canvi d'entrenador, per decidir ser titular –estant lesionat– amb l'equip jugant-se la plaça a la Lliga de Campions en els partits de Lliga que queden. ¿Cal córrer aquests riscos davant d'un Mallorca amb el temible Fer Niño com a única referència ofensiva? ¿És edificant aquest missatge de superioritat en el context de reconstrucció que viu el Barça?

Vocació clientelar. Joan Laporta va fer una crida via xarxes socials a l'afició just quan el madridisme celebrava la Lliga a la Cibeles. "L'equip que estem construint necessita la vostra confiança, culers", va dir el president a 24 hores del Barça-Mallorca. Més enllà del trist intent de contraprogramació de l'alegria de l'etern rival, la grada de l'estadi va mostrar que amb vídeos motivacionals no s'apuja l'assistència. Sense una política de fidelització ni una gestió professional del ticketing que revisi el règim dels últims anys, el Camp Nou continuarà sent un temple més aviat acrític i clientelar. Potser és així com el volen a la llotja.

stats