Apunts en calent

Pedri és tan bo que fa por: els apunts en calent del Gamper

El canari està capacitat perquè qualsevol constel·lació balli al seu voltant

2 min
Pedri celebrant un dels dos gols al Gamper.

BarcelonaExhibició del Barça en la seva presentació tradicional al Gamper contra un Pumas molt fluix. Sis gols per somiar en una nit d'alegria generalitzada. A continuació, els apunts en calent del duel.

Director d'orquestra. El Barça ha activat palanques per il·lusionar la parròquia amb fitxatges que elevaran el nivell de la plantilla i la faran lluitar pels títols més importants. Lewandowski, un davanter d'època, s'inflarà a marcar gols. Raphinha, un extrem amb gana, aportarà la dinamita per les bandes. I Kounde, cridat a dominar Europa, apujarà les prestacions de la defensa. Però el veritable far d'aquest equip ja hi era i no fa més que créixer i créixer. Pedri ja ho feia tot bé i no para de sumar atributs a la seva motxilla. Al Gamper, dos gols i una assistència. Amb només 19 anys, està capacitat perquè qualsevol constel·lació balli al seu voltant. És tan bo que fa por.

El 9 dona poders. Després de tres partits amb el 12 a l'esquena, Lewandowski va vestir-se amb el seu dorsal fetitxe. En perjudici del pobre Memphis, que fa un any capitalitzava la il·lusió en un Barça estabornit per l'adeu de Messi i ara és el davanter que sobra. El tema és que l'hereu del 9 no només va estrenar-se amb un golàs al Gamper, sinó que va fer més coses a banda de postular-se per a la rematada. De fet, va assistir dos cops Pedri i va intervenir decisivament en el gol d'Auba, el cinquè de la nit. Si el polonès, com va demostrar contra el Pumas, entén que l'obra de Xavi necessita que l'ariet vagi més enllà de la finalització, pot ser una arma de destrucció encara més massiva.

L'afició hi diu la seva. De Jong no parteix de titular en aquest nou Barça perquè no s'ho ha guanyat. Mai ha sigut el migcampista incident que tothom esperava després que el club pagués més de 80 milions per ell i li fes un contracte a l'alça. Per això l'àrea esportiva el veu ara com un material preciós per generar fair play financer, sigui amb una venda (que no vol) o amb una rebaixa substancial de sou (que encara no s'ha donat). La música que ha acompanyat el neerlandès, però, no va quadrar amb l'afecte que va recollir al Gamper. De Jong va ser elogiat per Laporta en la prèvia, ovacionat en la presentació i corejat amb la bola en joc. Si tant vol continuar, que faciliti la inscripció dels nous companys.

La taca del Gamper. En una nit en què tot havia de ser rodó, Braithwaite, que des del maig sap per boca de Xavi que no jugarà ni un minut si es queda, va decidir presentar-se davant del públic. El danès va exhibir la cabellera repoblada sota una sonora xiulada i després, esclar, va mirar tot el partit des de la banqueta. Diu que vol esgotar els dos anys de contracte que té, però el Barça confia que s'ho repensi. Més vergonya torera va tenir Umtiti, que va decidir esborrar-se del Gamper perquè no es repetís l'esbroncada de l'edició passada. El seu dorsal 23 pinta que se'l quedarà Kounde.

stats