Barça

Les penyes del Barça aproven un nou full de ruta

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, tancarà aquest dilluns un congrés mundial de penyes del club blaugrana que aquest diumenge ha beneït la 'Ponència marc'

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, tancarà aquest dilluns un congrés mundial de penyes del club blaugrana que aquest diumenge ha beneït la 'Ponència marc', un full de ruta que ha estat aprovat en una jornada en què han participat uns 400 seguidors arribats d’arreu del món. El projecte 'Penyes segle XXI' té com a objectiu fonamental elevar la marca'penya' i treballar per l’autogestió del moviment, amb una aposta per una nova organització. Una vegada s’han posat en marxa les federacions territorials, el procés ha de culminar amb la creació de la Confederació de Penyes.

Els penyistes s'han dividit en dos grups de treball al Palau de Congressos, on s'ha desenvolupat el gruix de la jornada. Un ha tractat temes relacionats amb la normativa, les celebracions, els actes i el protocol. L’altre ha debatut sobre la solidaritat, el Camp Nou, les entrades, els desplaçaments, el màrqueting i la comunicació.

Tot i rebre algunes crítiques d’alguns penyistes, el Barça ha presumit de diàleg. "La substància de tot el que s’ha treballat té debat. La 'Ponència marc' ha de ser la vostra normativa, s’han d’escoltar les veus, les crítiques constructives, una forma de treballar i coparticipar", ha dit el vicepresident Jordi Cardoner. "Estic molt content de com ha evolucionat el projecte. He mirat tot el que s’ha fet per elevar la marca 'penya'. És una certesa que el moviment és en els marbres del club, en els estatuts, reconegut com a moviment social, i hi serà per sempre. Té el grau de maduresa suficient per tenir aquest reconeixement, però no n’hi ha prou, hem de continuar", ha afegit.

Pau Vilanova s'ha estrenat com a directiu explicant en què consistiran els cinc grans projectes d’aquesta nova temporada per impulsar el moviment penyístic: 'Socis fent penya', l’enquesta del moviment de penyes, 'Les dones al barcelonisme', les jornades socials i l’agrupació d’equips de futbol de penyes. "Gràcies a tothom pel vostre esforç, gràcies a vosaltres sóc aquí", ha dit Pau Vilanova.

Els penyistes tindran l’oportunitat de conèixer aquest dilluns alguns dels fitxatges del Barça.