Apunts en calent
Esports Barça 06/04/2023

I el pitjor no és perdre 0-4 i dir adeu a la Copa: els apunts en calent del Barça-Madrid

Els blancs confirmen al Camp Nou que ja han activat el seu mode primaveral

2 min
Araujo lamentant-se després de fallar una ocasió de gol.

BarcelonaLamentable derrota del Barça en la tornada de les semifinals de la Copa. Els blaugranes van caure amb estrèpit (0-4) contra un Reial Madrid senzillament superior. A continuació, uns apunts en calent.

Caure a la trampa. El Barça va ser just vencedor del clàssic de Lliga que va decidir el títol. Va jugar millor i va merèixer-se el 2-1 de Kessie, molt celebrat al Camp Nou. Tan meridiana és aquesta premissa com que els blaugranes van ser justos perdedors de l'eliminatòria de Copa del Rei contra el Madrid. Van salvar-se per la campana en l'anada amb un pla de partit contracultural. I en la tornada, sense arguments sòlids al mig del camp –sense Pedri ni De Jong costa un munt generar joc–, van caure golejats amb estrèpit contra un rival que va amortitzar la seva valentia fins al punt de fer enrojolar el Camp Nou. La maneta en contra va anar d'un pèl. I no, la solució no és ensopegar amb les provocacions de Vinícius.

Messi tampoc és la solució. Vinícius és un mal esportista que alhora és un magnífic futbolista. Al brasiler, amant de la comèdia, cal aplicar-li la medicina d'Araujo, un defensa tan dur com noble que no cau en la trampa. L'uruguaià va ser dels pocs que van aguantar dempeus en una desfeta sense pal·liatius i que destapa les mancances d'un equip empetitit quan falten peces importants i els millors oponents l'exigeixen com ho va fer el Madrid. En aquest últim sentit, falla especialment Lewandowski, que acabarà el curs amb bons guarismes acumulats sobretot contra els Getafes de torn. I no, la solució futbolística per al curs que ve no és repatriar Messi. O no només, vaja. Cal millorar la plantilla amb la mirada més llarga.

El problema és la Champions. Quasi pitjor que la derrota a les semifinals de la Copa del Rei, un títol molt menys important que la Lliga, és comprovar que el Madrid s'ha posat en mode primaveral. D'aquell rotllo en què evita l'1-0 gràcies a Courtois i, en la mateixa jugada, anota el 0-1 en un contraatac. Què no farà a la Champions si manté aquest talent per seleccionar els esforços? I Benzema, què? Tota la temporada mig lesionat, que si sí que si no, i ara marcant gols a cabassos, com si no se n'adonés. N'ha fet sis en els últims dos duels i la setmana que ve, quan el Chelsea de Luis Enrique (?) visiti el Bernabéu, segur que estarà amb la fletxa cap amunt per seguir amb la festa. Mama por.

Lideratges del segle passat. Per segon clàssic seguit, el tercer amb el cas Negreira bategant fort, Florentino va plantar Laporta a la llotja del Camp Nou. El moviment és interessant perquè, fins ara, els presidents dels dos grans de la Lliga s'havien entès en tot. Els avals, la Superlliga, el veto a CVC... Han anat molt lluny de bracet, sí, però ja és un fet que Negreira està enrarint la relació de conveniència. ¿Aguantarà Laporta, tan dèbil financerament, en el matrimoni ara que Ceferin l'amenaça sense Champions? Mentrestant, Tebas, l'altre gran enemic al Camp Nou, que ha patinat amb una prova aportada a la Fiscalia, puja al carro de la UEFA amb un vídeo que compara Barça i Madrid amb el llop de la Caputxeta. Quanta toxicitat, tot plegat.

stats