Apunts en calent

¿Es pot dir ja que Gavi serà el Pedri d'aquest curs?: els apunts en calent del Barça-Llevant

Brillant actuació del migcampista sevillà en la seva segona titularitat seguida amb el Barça

2 min
Gavi conduint la pilota davant de Dani Gómez.

BarcelonaActuació convincent del Barça per derrotar un inofensiu Llevant. Ronald Koeman, absent a la banqueta per sanció, agafa oxigen gràcies als seus compatriotes Memphis Depay i Luuk de Jong, autors dels gols blaugranes a la primera part, i a Ansu Fati, que va arrodonir el seu redebut fent el que millor sap fer. A continuació, apunts en calent de la tarda de futbol estiuenc al Camp Nou.

El joc, sempre el joc. Més enllà del resultat, que és important perquè serveix per retallar punts a l'Atlètic i al Madrid a la classificació, i del retorn idíl·lic d'Ansu a la gespa, la gran victòria del Barça contra el Llevant rau en el joc de l'equip. Els culers van dominar el partit des del primer minut amb un estil reconeixible que va permetre generar ocasions pròpies i frustrar qualsevol intent del rival. Curiosament, el 4-2-3-1, un sistema que Koeman va haver de descartar perquè no el podia aplicar amb èxit, va deparar una versió rica en posicionament, voraç en la pressió i precisa als metres finals. El pla ha de tenir continuïtat a la quasi final de dimecres a Lisboa contra el Benfica.

Homofonia benvinguda. Bona notícia per al Barça que Memphis hagi recuperat el somriure. D’entrada –després d'abandonar el partit de dijous a Cadis afectat per haver fallat dues ocasions clares–, el davanter neerlandès va signar una jugada personal per forçar un penal que ell mateix va convertir. A ningú se li escapa que l'actual portador del dorsal 9 haurà de cuidar l'ànim i la punteria durant tot el curs. És la gran esperança de l'atac culer, juntament amb Ansu Fati, i un dels principals encarregats de calmar la nostàlgia post-Messi tot i que el seu nom, quan l'afició el coreja, sigui gairebé homòfon amb el cognom de l'argentí.

"La Masia sempre et torna allò que li dones". Les baixes de Frenkie de Jong i Pedri, juntament amb la poca gràcia que li fa Riqui Puig a Koeman, van dur Nico González i Gavi a l'alineació. La no arribada d'un perfil físic per al mig del camp –Wijnaldum o Saúl van sonar a l'estiu– també propicia l'aposta pel talent de la casa. Ens aturem sobretot en el joveníssim sevillà. Tot apunta que ben aviat ens deixarà de sorprendre veure'l competint entre sèniors. A Cadis va ser el més destacat i contra el Llevant va exhibir, en el millor dels sentits, el morro descomunal que gasta. Recorda el primer Isco, destil·la ADN Barça i està homenatjant la precocitat de Pedri. Gran descobriment.

L'estàvem esperant. La tarda no necessitava un retorn amb gol d'Ansu Fati després de més de 300 dies de calvari, però el futbol és capritxós i de vegades les alegries s'acumulen quan més cares van. Koeman va prometre 15 minuts de l'hispanoguineà contra el Llevant. "Cal ser prudent amb ell", repeteixen des de Sant Joan Despí. La veritat és, però, que costarà no deixar-se portar per la rauxa si el davanter, com va demostrar, continua amb l'olfacte intacte tot i les quatre operacions de menisc que arrossega de l'últim any. Ansu no només va lluir el 10 en una tarda plàcida, sinó que va poder celebrar que torna a sentir-se futbolista amb un xut ple de significat que Aitor va recollir de la xarxa.

stats