Barça
Esports Barça 02/04/2013

El Barça confia en encarrilar l'eliminatòria contra el PSG en el retorn de Tito Vilanova

Els blaugranes disputaran aquest dimarts al vespre (20:45, TV3 i La 1) al Parc dels Prínceps el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions

Efe
3 min

París/BarcelonaEl Barça s'enfronta aquest dimarts al vespre (20:45, TV3 i La 1) al PSG amb la intenció d'aconseguir un bon resultat de cara al partit de tornada que es jugarà el proper dimecres 10 d'abril al Camp Nou. Els blaugranes arriben a París carregats de moral després de la remuntada que van aconseguir contra el Milan. A més, la tornada a l'expedició de Tito Vilanova també encoratjarà als culers. A més, com ja va succeir a Vigo, Abidal també viatjarà amb l'equip.

Convençuts que han recuperat el seu joc habitual, i amb un Leo Messi en estat de gràcia i amb la intenció de no deixar-se sorprendre fora del seu estadi en competició europea per segona vegada consecutiva, els blaugranes posaran a prova el veritable nivell d'un equip francès que ha estat construir a cop de talonari.

S'espera que tant Xavi com Jordi Alba estiguin disponibles per al partit. L'entrada d'aquests dos jugadors dotarà de més consistència l'onze blaugrana. Malgrat l'acceptable actuació de Barta i Montoya contra el Celta, a priori Vilanova apostarà pel quartet que més garanties li ofereix: Alves, Piqué, Mascherano i Alba.

A la porteria tornarà un Valdés, que a causa de la seva sanció de quatre partits a la Lliga, té en els partits de Champions i amb la selecció l'oportunitat de no perdre el ritme. A més, Valdes guarda un gran record de la l'única vegada que ha jugat a París amb el Barça en competició oficial, ja que va ser en la final que els blaugranes van guanyar (2-1) a l'Arsenal a Saint-Denis, en un partit en què Valdés va tenir una actuació destacada.

Al mig del camp, la tornada de Xavi ha estat la millor notícia que ha tingut l'equip en les últimes jornades. Xavi, al costat de Busquets i Iniesta, tornarà a ser el migcampista que marcarà el ritme, en una zona on ja no s'espera un Cesc que comença a apagar-se a poc a poc i que fa temps que ha perdut la titularitat.

En atac, Villa i Messi semblen tenir el lloc assegurat, i els hauria d'acompanyar el xilè Alexis Sánchez a causa de la baixa per sanció de Pedro Rodríguez, però l'estat de forma del jove Cristian Tello fa pensar que el català té molts números per saltar com a titular.

Davant, el PSG sap que no és favorit per superar l'eliminatòria, però també que no saltaran derrotats a la gespa.

Ibrahimovic podrà retrobar-se amb els seus antics companys després que la UEFA li reduís la sanció de dos partits imposada per una dura entrada al valencianista Guardado en vuitens. El suec, que va sortir del Camp Nou sense glòria i molt enfrontat amb Pep Guardiola, buscarà la revenja.

Com va succeir a San Siro, el Barça es toparà amb un equip forjat a la italiana, a imatge i semblança d'un Carlo Ancelotti que segurament deixarà el pes del partit en mans del seu rival i confiarà la seva sort al contraatac. Un equip temible que pot crear problemes a qualsevol rival i que ven molt cara la derrota.

L'entrenador transalpí, que ha portat fins a la final de la Lliga de Campions tots els equips que ha classificat per a quarts, ha sabut donar al PSG la seva empremta d'equip incansable, ben armat en defensa, fort al mig del camp, i amb un Zlatan Ibrahimovic eficaç en atac ben recolzat pel brasiler Lucas Moura i l'argentí Ezequiel Lavezzi.

Dos ex-blaugranes més militen a l'actual PSG: el brasiler Maxwell, que estarà segurament a l'onze inicial, i l'italobrasiler Thiago Motta, dubte per un problema físic. Més enllà d'aquesta possible baixa, Ancelotti compta amb el seu equip de gala, amb una defensa molt brasilera, amb Alex, Thiago Silva i Maxwell, a més del francès Jallet.

Al centre del camp, el pulmó de l'equip es diu Matuidi, un jugador d'enorme projecció que en els últims partits ha donat algun símptoma de fatiga. Probablement l'acompanyarà Verratti, si finalment es confirma la baixa de Motta. El brasiler Lucas Moura, el fitxatge més car de la història del futbol francès, jugarà per la dreta, mentre que l'argentí Javier Pastore ho farà per l'esquerra. Lavezzi i Ibra seran la referència en atac.

Antecedent en Lliga de Campions

El Barça, que va superar al PSG aquesta pretemporada al Parc dels Prínceps en un amistós que es va decidir en els penals, buscarà la revenja de la temporada 1994/95. I és que en l'únic precedent amb els francesos en Lliga de Campions, l'equip aleshores dirigit per Luis Fernández va eliminar als blaugranes, precisament, als quarts de final també. Aquella partit, a més, va ser el darrer enfrontament a la Champions de Johan Cruyff amb el Barça.

Alineacions probables:

París SG: Sirigu; Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell; Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore; Lavezzi i Ibrahimovic

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Tello o Alexis, Messi i Villa.

Àrbitre: Wolfgang Stark (ALE)

Estadi: Parc dels Prínceps de París

Hora: 20.45 / TV3 i La 1

stats