Barça

Els problemes cardíacs provoquen la retirada del Kun Agüero

L'argentí anunciarà aquest dimecres la decisió en una compareixença amb Joan Laporta

3 min
El Kun Agüero, en el debut contra el València

BarcelonaSergio el Kun Agüero es retirarà del futbol professional per problemes cardíacs a l'edat de 33 anys. El davanter argentí compareixerà públicament aquest dimecres (12 h) al Camp Nou, juntament amb el president del Barça, Joan Laporta, per explicar aquesta decisió a la qual s'ha vist abocat pocs mesos després de fitxar pel club blaugrana. La trista notícia la va avançar el periodista Gerard Romero a l'espai Jijantes, poques hores abans de l'estrena de Xavi Hernández a la banqueta del primer equip. Samir Nasri, excompany d'Agüero al Manchester City, la va confirmar aquell mateix 20 de novembre en un programa de televisió. Fonts del club consultades llavors per l'ARA també van assentir, alhora que es preguntaven com podia ser que el davanter argentí hagués passat l'examen mèdic abans de ser presentat.

Abans d'arribar a la conclusió que el millor era retirar-se, Agüero havia estat sotmès a un procediment diagnòstic i terapèutic a càrrec de l'especialista Josep Brugada. La previsió inicial era que el procediment tingués una durada de tres mesos i es procedís a avaluar l'efectivitat del tractament per determinar la recuperació. Finalment, els exàmens han abocat el davanter argentí a haver de donar per finalitzada la seva carrera com a professional. L'arribada del Kun a Barcelona ha estat llastada per les lesions des del principi. Primer no es va poder estrenar fins a mitjans del mes passat a causa d'una lesió tendinosa al bessó intern de la cama dreta, i ara, per culpa d'aquests problemes cardíacs, veu truncada la seva carrera.

Els problemes cardíacs es van desencadenar quan fa tres setmanes el club va informar que l'argentí havia patit un episodi de "malestar toràcic" i explicava, d'aquesta manera, els motius pels quals va haver d'abandonar el duel de Lliga contra l'Alabès a la primera meitat i ser traslladat amb ambulància a l'Hospital de Barcelona. L'ARA ja havia informat que Agüero, que va haver de ser substituït en l'enfrontament contra el conjunt basc al minut 39 de partit amb la mà al coll, cara de preocupació i dificultats per respirar amb normalitat, va patir un episodi d'arrítmia cardíaca. Amb 12 anys, del futbolista argentí ja havia tingut arrítmies al cor, però cap metge li va desaconsellar que jugués a futbol. De fet, amb 15 anys va debutar a la primera categoria del seu país amb l'Independiente d'Avellaneda, batent el rècord de precocitat de Maradona. Amb 17 va marxar a l'Atlètic de Madrid.

El Kun Agüero, capcot, retirant-se del Barça-Alabès

Després de cinc temporades brillants al Vicente Calderón (101 gols en 234 partits), Agüero va fitxar pel Manchester City, on es va convertir en una llegenda del futbol anglès. En una dècada, primer a les ordres de Mancini i després amb Pellegrini i Guardiola, el davanter va marcar 184 gols en 275 aparicions, unes xifres que fan que sigui el jugador estranger amb més gols a la Premier i quart golejador històric de la competició per darrere de Shearer, Rooney i Andy Cole. La diana més celebrada la va marcar el 2012 al temps de descompte d'un partit contra el Queens Park Rangers que va servir perquè el City guanyés una lliga per primer cop des en 44 anys. Després, amb ell a la gespa, en van arribar cinc més. A les portes de l'Etihad Stadium hi ha una estàtua d'Agüero que commemora el seu llegat. Per això s'espera que Guardiola i Txiki Beguiristain, homes forts de la planificació esportiva citizen, estiguin presents a l'acte d'aquest dimecres al Camp Nou.

Després d'acabar el seu contracte amb el City, Agüero va fitxar pel Barça per jugar al costat del seu amic Leo Messi, cosa que finalment no va poder fer perquè el de Rosario no va renovar com a blaugrana. Tot i això, ha pogut participar en cinc partits, en els quals ha marcat un gol, en el clàssic d'octubre, contra el Reial Madrid.

stats