Barça

Recuperar el soldat Dembélé

El Barça, que es mostra “optimista” de cara a renovar l’atacant francès, confia en la paraula de Xavi per convertir-lo en un dels millors jugadors del món

3 min
Ousmane Dembélé en acció durant el partit de Champions a Kíev.

BarcelonaPoc s’esperava Ousmane Dembélé que Xavi Hernández parlaria d’ell amb tanta vehemència el dia de la seva presentació com a nou entrenador blaugrana. El tècnic egarenc va fer referència al joc i a l’actitud, però no es va mullar gaire parlant de noms propis, excepte en casos puntuals com el de l’extrem. “Jo el renovaria ara mateix. Si es treballa bé amb ell, físicament i mentalment, pot arribar a ser el millor jugador del món en la seva posició”. Les paraules de Xavi, i sobretot el to, van fer somriure el president Joan Laporta, que estava just al costat. “Apuntat”, responia. Si a l’estiu el Barça ja havia intentat renovar el futbolista, fins i tot quan estava lesionat, la setmana passada tornaven a intensificar-se els contactes. Al club hi ha confiança que, malgrat les dificultats econòmiques, podran arribar a un acord en els pròxims dies.

Des de l’entorn de Xavi asseguren que tot el que va dir de Dembélé no va ser un brindis al sol, sinó que l’egarenc està convençut que l’extrem pot rendir molt per sobre del que ho ha fet fins ara. Considera, però, que li cal molt més treball tàctic. I també, especialment, més disciplina i millors hàbits en el seu dia a dia. Curiosament, el futbolista francès va ser protagonista d’una de les anècdotes de la setmana, ja que va arribar tard a un entrenament, segons va informar ESPN. Des del club, però, no han volgut confirmar si Dembélé s’ha endut la primera multa econòmica de l’era Xavi.

L’únic que es confirma és que la seva renovació ha passat a ser prioritària. “Sabem que ell es vol quedar, i això ens ajuda. Però a vegades els agents no ho posen fàcil”, comenta una veu autoritzada de l’àrea esportiva que veu amb “optimisme” la possibilitat que Dembélé prolongui el seu contracte amb el Barça, que s’acaba al final d’aquesta temporada, l’estiu del 2022. En realitat, el Barça ja havia intentat renovar-lo a l’estiu, però el futbolista s’hi va negar en rodó perquè l’oferta econòmica era a la baixa. Fins i tot es va obrir la porta a una sortida, però la lesió que va patir durant l’Eurocopa va frenar qualsevol operació.

Pendents del representant

No són bons moments econòmics per al Barça, com tothom sap. A les dificultats de tresoreria s’hi afegeixen els problemes amb el límit salarial que imposa la Lliga. El club, segons va assegurar el president Joan Laporta en una conversa amb periodistes, ja ha fet una oferta formal al futbolista, oferint “el màxim a què pot arribar” el Barça en aquests moments. L’entitat, però, ha topat amb l’agent del futbolista, que “està donant allargs”. Bàsicament, el representant està explorant el mercat per buscar alguna proposta millor. “De moment no tenen res i això ens fa pensar que té opcions de quedar-se”, apunta una de les fonts consultades, que també reconeix que el missatge de Xavi afegia “una mica de pressió” a l’àrea esportiva. Els corre pressa, perquè el jugador, acabant contracte a l’estiu, és lliure de poder firmar amb qui sigui a partir del dia 1 de gener.

Més enllà de l’aspecte contractual, al Barça segueixen preocupats pels aspectes esportius i extraesportius que rodegen Dembélé. Fitxat a preu d’estrella mundial, mai ha tingut continuïtat als terrenys de joc per culpa de les lesions, fins al punt que s’ha perdut 102 dels 240 partits oficials que ha disputat el Barça des que el va fitxar: un 42,5%.

Ha encadenat múltiples lesions, però també viu sota la sospita de no cuidar-se, de no respectar ni les dietes ni les hores de son. A més, acumula diverses multes per arribar tard als entrenaments. Fa unes temporades, els pesos pesants del vestidor ja van donar-li un toc d’atenció públic per mirar que reaccionés. No va acabar de tenir èxit. De fet, el gener del 2018, just abans que Dembélé tornés als terrenys de joc un cop superada la seva primera gran lesió amb el Barça, l’aleshores president, Josep Maria Bartomeu, va atendre l’ARA al seu despatx del Camp Nou. “A mi no em preocupen tant les seves cames com el seu cap”, etzibava. Gairebé quatre anys després, el diagnòstic continua sent més o menys el mateix. Fa uns mesos, després del canvi a la presidència, Laporta va enviar la seva mà dreta, el vicepresident esportiu, Rafael Yuste, al domicili del jugador perquè fes d’interlocutor. Ara li tocarà gestionar-ho a Xavi Hernández.

stats