Dembélé només va necessitar 25 minuts per tornar-se lesionar

L'extrem, que reapareixia a Kíev, pateix una elongació, i Dest és baixa per una lumbàlgia

3 min
Ousmane Dembélé reclama una falta de Shaparenko durant el Dinamo de Kíev - Barça

BarcelonaEl Barça va esperar quatre mesos perquè Ousmane Dembélé es recuperés de la lesió al genoll i pogués tornar als terrenys de joc. Finalment reapareixia a Kíev, contra el Dinamo, on va jugar els últims 25 minuts de partit. Però aquí es va acabar la màgia de l'extrem francès. Després de gaudir d'un dia de descans, Dembélé tornava als entrenaments a la Ciutat Esportiva. Ara bé, no podia fer la sessió: els serveis mèdics li diagnosticaven una nova lesió. No al genoll, sinó muscular. Però, en qualsevol cas, una pedra a la sabata que torna a frenar la seva evolució. Dembélé, a més de Sergiño Dest, que té una lumbàlgia, són les dues víctimes del duel on el Barça, gràcies al triomf a Ucraïna, mantenia intactes les opcions de classificar-se per als vuitens de la Champions.

Dembélé segueix negat amb els problemes físics. Una darrere l'altra, l'extrem ha encadenat visites a la infermeria blaugrana, fins al punt que s'ha perdut un 42,3% dels partits per culpa de les lesions. Des que va fitxar el 2017, el conjunt blaugrana ha disputat 239 partits oficials. D'aquests, Dembélé tan sols n'ha disputat 119 (49,8%). Dels 120 restants, en 101 ha estat de baixa per lesió.

A diferència d'altres vegades, la lesió de Dembélé no sembla important. Es tracta d'una elongació al semimembranós de la cuixa esquerra. El club no especifica temps de baixa -utilitza la fórmula "l'evolució en marcarà la disponibilitat"-. Només queda clar que es perdrà el duel a Vigo. La notícia positiva és que no hi ha ruptura muscular. A més, després de visitar el Celta, hi ha l'aturada de seleccions. Per tant, l'extrem francès tindrà quinze dies per recuperar-se i estar a punt per al derbi contra l'Espanyol. Un partit on, si no es torça res, Xavi Hernández debutarà també a la banqueta blaugrana.

El calvari de Dembélé amb les lesions ve de lluny. Curiosament, abans de jugar amb el Barça gairebé no havia tingut cap problema físic. Només algun de molt menor. Al Barça, però, va començar amb mal peu i es va lesionar poques setmanes després de fitxar: a mitjans de setembre del 2017. Llavors va estar-se tres mesos i mig sense jugar, obligat, a més a més, a passar pel quiròfan. Seria la primera de les tres intervencions que ha tingut fins ara al Barça.

En total, en aquell primer curs es va perdre 27 partits (20 per la primera lesió i 7 per la segona). Un any després es perdria 13 partits per tres lesions (5+4+4). En el seu tercer curs va estar absent gairebé tota la temporada, ni més ni menys que 40 partits, per culpa de quatre lesions (5+1+15+19). En canvi, la temporada passada tan sols es va perdre sis partits per dues lesions lleus (5+1). Fins a l'estiu, quan va lesionar-se amb França. De moment, aquesta temporada 2021/22, la que acaba contracte, ja s'ha perdut 15 partits per la lesió que arrossegava del genoll. El de Vigo, dissabte, serà la seva absència número 16.

Dest, amb lumbàlgia

Qui tampoc va tenir la sort de cara, a Kíev, va ser Sergiño Dest. El lateral havia de ser titular contra el Dinamo, però, tal com va explicar Sergi Barjuan, va notar molèsties a l'escalfament. El tècnic interí va decidir no córrer cap risc i el va asseure a la banqueta. Aquest dijous, les proves han confirmat que té una lumbàlgia. Igual que amb Dembélé, el club no especifica el temps que estarà de baixa. Dependrà de la seva "evolució".

stats