Barça
Esports Barça 01/07/2021

La rescissió de Matheus acabarà als tribunals

El jugador, que no ha cobrat els quatre anys que tenia de contracte, ha posat el cas en mans dels seus advocats

2 min
Ronald Koeman i Matheus Fernandes, en un entrenament

BarcelonaAquesta setmana el Barça anunciava per sorpresa que rescindia unilateralment el contracte de Matheus Fernandes. El jugador brasiler, fitxat fa un any per 7 milions d'euros més tres en variables, abandonava el club per la porta del darrere després d'haver jugat únicament 17 minuts en tota la temporada. El club considera que té arguments de sobres per prendre aquesta decisió, emparant-se en el rendiment del futbolista, i per això va decidir no pagar-li els quatre anys que li quedaven de contracte. Una situació que va agafar totalment per sorpresa el migcampista, que ha decidit posar el cas en mans dels seus advocats.

La sortida de Matheus pot equiparar-se a la de Quique Setién, tècnic que també va ser acomiadat sense pagar-li la part que tenia signada per contracte. En qualsevol cas, el fitxatge del migcampista brasiler, de 23 anys, ha sigut un cúmul de despropòsits des del primer dia. Començant pel fet que ni tan sols va ser presentat: únicament es va informar de la seva arribada a través d'un comunicat.

Un jugador invisible

Avalat per Éric Abidal, l'anterior secretari tècnic del Barça, Matheus va topar d'entrada amb Ronald Koeman, que li va etzibar que no tenia nivell per ser al Barça. El tècnic no va confiar mai en el jugador, que tan sols va disputar 17 minuts d'un partit oficial, contra el Dynamo de Kíev a la Champions. S'ha quedat fora de la convocatòria en 24 enfrontaments i en 30 ha vist els 90 minuts des de la banqueta. Aquests arguments, i la negativa del futbolista de marxar cedit, han sigut els detonants per fer-lo fora sense pagar-li el contracte que tenia signat fins al 2025.

Segons diversos mitjans, el Barça va informar Matheus de la decisió a través d'un correu electrònic. De seguida, el futbolista va posar el cas en mans dels seus advocats, que estan analitzant els documents abans de recórrer a la justícia. Fonts del Barça asseguren que el club és "conscient" que el cas acabarà als tribunals, però s'emparen en els arguments esportius i econòmics per haver pres aquesta decisió. Matheus ha deixat de ser jugador del Barça, però no desapareixerà fàcilment de l'entorn blaugrana.

stats