Barça

Laporta, indignat i dolgut, dona una nova oportunitat a Koeman

El president no va acabar satisfet amb la imatge oferta per l'equip però s'esperarà als pròxims partits abans de prendre decisions

3 min
Joan Laporta, president del Barça

BarcelonaLes nits s’allarguen al Camp Nou. Sol passar. Mateu Alemany sortia de les oficines a les 4 de la nit el dia del tancament de fitxatges, satisfet per haver tancat a temps una operació molt important per quadrar els sous: enviar Griezmann a Madrid. La matinada de dimarts a dimecres, en canvi, van tocar cares llargues. Després del desastre contra el Bayern, una bona part de la directiva es va quedar a la llotja. Joan Laporta, el vicepresident Rafael Yuste i el director de futbol, Mateu Alemany, van sortir del Camp Nou tres hores després del final del matx, passades les dues de la nit. També Gerard Piqué es va estar molta estona a l’estadi, fins a la 1, tot i que no hauria estat present a la reunió que va improvisar un Laporta sempre expressiu. Tant, que no va amagar la disconformitat per l’actuació de l’equip. Havia acabat de presenciar com per primer cop des que es registren estadístiques a la Champions l’equip no va xutar ni un sol cop entre els tres pals del rival.

L’entorn del president Laporta admet que va sortir molt disgustat del Camp Nou. La tornada de molts aficionats a un partit de Champions també va servir de termòmetre. Koeman va ser xiulat i es va arribar a veure una pancarta que en demanava la destitució. La xiulada a Sergi Roberto va ser de les fortes i quan el Bayern ja feia el que volia al camp, el soci es va recordar de Josep Maria Bartomeu. Laporta, que va veure com algun directiu seu s’encarava amb uns aficionats debatent sobre què caldria fer ara, sap que els socis tenen clar que el gran culpable de tot plegat és l’anterior mandatari. Però també sap que ell és l’encarregat de trobar les solucions per engrescar uns aficionats que van sortir moixos del Camp Nou. I si abans del partit ja va fer un vídeo a les xarxes socials demanant paciència i suport, va haver de fer-ne un altre després del naufragi. Forma part de la nova estratègia de comunicació del club, encapçalada per Paloma Mikadze, que vol acostar als aficionats el missatge d’un president que, a diferència d’altres del passat, no té por de les càmeres. Laporta no amaga sentir-se “tan dolgut i indignat com tots vosaltres”, però admet que una desfeta contra el Bayern era “un dels escenaris previstos": "Demanem confiança en els que dirigim el club. Necessitem aquest marge de confiança. I no en tingueu cap dubte: ho arreglarem”, sentenciava.

El nom damunt la taula, esclar, és Ronald Koeman. En espera de poder reforçar l’equip al mercat d’hivern, quan per fi es podran invertir diners per fitxar jugadors com Dani Olmo, el vallesà de l'RB Leipzig, el nom del tècnic neerlandès no genera consens just quan toca la renovació. A la trobada de matinada a l’estadi, de qui es va parlar més va ser de Koeman. Malgrat que tant el president com el tècnic es van passar les hores prèvies del partit afirmant que la seva relació era molt bona, al Barça costa molt amagar que el tècnic mai ha sigut la primera opció d’un Laporta que en preferia de més ofensiu. El dia posterior al tancament del mercat de fitxatges, Laporta va fer un esmorzar amb alguns periodistes i va insinuar que la renovació de Koeman estaria vinculada a apostar per un estil més ofensiu. I a recuperar jugadors com Umtiti i Riqui Puig. El tècnic neerlandès va respondre a través de mitjans del seu país dient que Laporta potser “parlava massa”, però després tots dos van aconseguir calmar les aigües. “Som una pinya. Koeman està molt bé i molt motivat perquè sap que des del club li donem tot el suport i té tot el nostre respecte. Hem de mirar cap endavant perquè venen partits molt complicats. Estic segur que tot sortirà bé, perquè som una pinya, tant al vestidor com en les relacions dels entrenadors amb la junta directiva, anem tots en la mateixa direcció i estem molt motivats”, va dir Laporta. Però la mala imatge oferta contra el Bayern torna a deixar qüestionada la figura de Koeman.

Així, els tres partits de Lliga dels set dies vinents contra rivals teòricament inferiors –Granada, Cadis i Llevant– poden ser claus. Abans de prendre cap decisió sobre renovar-lo o apostar per un altre tècnic, a la zona noble del Camp Nou volen veure com se’n surt en uns partits en què esperen guanyar. I esperen veure un joc més atractiu. Arriben dies crucials per a Koeman.

stats