BARÇA
Esports Barça 16/07/2013

Tito respon a Guardiola: "Qui estava passant per un mal moment era jo, el necessitava"

En l'apartat esportiu, el club confirma que només fitxarà un central, mentre Vilanova diu que vol jugadors implicats com Cesc, en referència a la marxa de Thiago Alcántara

A. Llimós
4 min

BarcelonaTito Vilanova ha explicat que necessitava Pep Guardiola quan era a Nova York recuperant-se de la seva malaltia i Guardiola no va ser-hi. El tècnic també ha dit que només arribarà un central i que vol jugadors implicats, com Cesc, en clara referència a l’adéu de Thiago Alcántara al Bayern Munic.

“No va estar encertat, he de reconèixer que em va sorprendre. Ningú de la junta ha utilitzat la malaltia per fer-li mal a ell. S’han preocupat molt per mi, hi ha gent que ha agafat un avió per venir a nova York per veure’m. Amb Guardiola ens vam veure a Nova York quan vaig estar-hi dos dies, després si no ens vam veure no va ser per culpa meva. És el meu amic, el que estava sol era jo, el que estava passant per un mal moment era jo, el necessitava. Ell va actuar així, jo hauria actuat d’una altra manera”, ha explicat Vilanova, que no ha volgut parlar més de la seva relació amb l’entrenador del Bayern.

El tècnic ha explicat també que durant els dies que s’estava gestionant el seu fitxatge com a primer entrenador, va parlar amb Guardiola. “Jo parlo amb el Pep i ell sap quina és la meva intenció. Per allí no hi ha el problema segur. Ens coneixem de fa 28 anys. Hem escrit una pàgina inesborrable. És el meu amic”, ha dit l’empordanès.

“En aquests moments som més dèbils que uns dies enrere”, ha sentenciat. “Durant un any ho he intentat evitar sempre, però avui era inevitable”, ha dit Vilanova per justificar la resposta a Pep Guardiola després de les paraules del tècnic dijous passat des d’Itàlia.

Fitxatges

Més enllà de la relació amb el tècnic de Santpedor, Vilanova ha fet una extensa valoració de la situació de l’equip acompanyat del director esportiu Andoni Zubizarreta. La carpeta oberta que té el Barça és la posició de central, ja que només incorporarà un defensa, a banda de Neymar. El principal nom per sumar-se a l’eix de la defensa és Thiago Silva.

“No és veritat que només hagi demanat un nom. És un jugador sobre el qual hi ha una possibilitat, però si no ve Thiago Silva, n’hi ha altres. Vindrà un central”, ha sentenciat. Sobre un altre defensa, el brasiler Marquinhos de la Roma, Andoni Zubizarreta ha dit que el Barça no ha fet cap oferta, però és un futbolista que agrada. “És un jugador interessant, sí, però no té cap oferta del Barça”, ha explicat el director esportiu.

El central és una prioritat que “arribarà segur”, ha dit Vilanova, mentre l’altra gran peça d'aquest estiu és Neymar. Un jugador que ha de demostrar la seva qualitat a Europa i que no tindrà problemes per jugar al costat de Messi. “Ho ha de demostrar a Europa. No hi haurà cap problema, són posicions complementàries. Si el Neymar estigués en un altre equip, estaríem pensant quin equipàs té aquell equip. Som uns afortunats, hem de ser optimistes”, ha asseverat Vilanova. Sobre el cost elevat de l’operació –57 milions–, Andoni Zubizarreta no ha volgut valorar que 40 milions hagin anat a parar al pare del futbolista. “La referència per fitxar Neymar era 90-100 milions, i n'hem pagat 57, és una excel·lent operació”, ha explicat el basc.

Sortides

El principal nom del capítol de sortides és Thiago Alcántara. Tito Vilanova ha lamentat la marxa del migcampista, però ha reiterat que ell vol jugadors implicats que vulguin triomfar al Barça, com és el cas de Cesc, que ha rebutjat ofertes de fora.

“No em sap greu que se l’hagi endut Pep Guardiola. Que tingui sort, és un noi que aprecio molt, li vaig dir que es quedés, però ha d’entendre que està competint contra els millors. Són quatre jugadors i dos van a la banqueta. Andrés, Xavi i Cesc els veig per damunt de Thiago. Era un jugador de present i futur, però ell decideix”, ha explicat l’empordanès, que ha comparat el cas de Thiago amb el d’Arenys. “Cesc em diu: jo vull triomfar al Barça, i jo vull un jugador així. Si ell vol anar al Bayern, que hi vagi”, ha sentenciat. En aquest sentit, Vilanova ha dit que els minuts que es van repartir la temporada passada van ser correctes. “Hem donat molt protagonisme al planter, per primera vegada van jugar onze del planter”, ha sentenciat.

La marxa de Thiago es resol de manera senzilla segons Zubizarreta. “La resposta del club? Marxa Thiago, puja Sergi Roberto”. El director esportiu ha volgut treure importància al fet que la clàusula del migcampista fos de 18 milions. “Les clàusules permeten un punt de negociació quan el jugador vol marxar, em nego a pensar que un jugador vulgui jugar en funció de la clàusula. És un element més en la negociació. Em nego a pensar que els jugadors es quedin a un club perquè la clàusula no els permet marxar”, ha detallat.

En aquest sentit, Zubizarreta ha anunciat la millora del contracte de Sergio Busquets fins al 2018, amb opció a una temporada més. El de Badia té una clàusula de 150 milions.

Finalment, Tito Vilanova ha qualificat “d’espectacular” el nivell amb què ha arribat Leo Messi i ha explicat que no es va veure amb Thiago ahir, quan el futbolista va passar a acomiadar-se dels seus companys. El tècnic ha detallat que Rubi s’incorpora al cos tècnic per analitzar rivals. Zubizarreta, tot i que sense ser gens explícit, ha dit que quan va acabar la temporada, va parlar amb el vicepresident Josep Maria Bartomeu sobre el seu futur. “Em vaig posar a disposició d’un club que m’ho ha donat tot. La decisió que prenguessin m’estaria bé”, ha explicat.

stats