Barça
Esports Barça 22/01/2022

Tractament exclusiu perquè Ansu "no es torni a lesionar més"

Dilluns hi haurà una nova reunió amb el jugador, la família i els metges per decidir si passa per quiròfan

2 min
Xavi Hernández consolant Ansu Fati, que plorava després de recaure de la lesió al bíceps femoral.

BarcelonaQuan semblava que es recuperaven les bones sensacions malgrat perdre contra el Reial Madrid a la Supercopa, la mala actuació i l'eliminació de la Copa a San Mamés va suposar una nova galleda d'aigua freda. Xavi, però, no tira la tovallola. "Estem en un moment difícil. El que més em preocupa són els resultats, però hem d'insistir en la idea que ens va fer grans i això requereix temps. Creiem molt en aquest model de joc i hi insistirem molt", ha exposat el tècnic, que ha reblat que "el primer objectiu de la temporada" és classificar-se per a la Lliga de Campions. Aquest diumenge l'expedició blaugrana visita l'Alabès.

El principal maldecap és la recaiguda d'Ansu Fati. "Aquest dissabte hem tingut una reunió amb la seva família, que ha tingut una actitud espectacular. La seva situació és molt fumuda, està tocat, perquè estem parlant d'una recaiguda. El doctor Pruna ens va avisar que estava per a 30-35 minuts contra el Reial Madrid i la pròrroga ens va alterar els plans", ha explicat el tècnic. Aquest dilluns es decidirà si Ansu passa per quiròfan, fet que el podria deixar de tres a quatre mesos fora dels terrenys de joc. "Dilluns ens tornarem a reunir amb ell, la seva família i els metges per prendre una decisió definitiva. Li farem una recuperació molt a mida, estarem molt pendents d'ell i intentarem que no es torni a lesionar mai més".

El que no canvia amb la lesió d'Ansu és el caixa o faixa a Dembélé. "La situació de l'Ousmane no canvia. Ja sap com són les coses i ell ha de decidir. S'està entrenant bé i, als entrenaments, és un jugador més de l'equip. No hi ha més debat. Ja vaig ser clar amb la seva situació. Depèn d'ell. Encara queden dies de mercat, no hi ha una altra alternativa", ha sentenciat l'entrenador blaugrana. Això sí, no ha aclarit si l'extrem francès entrarà en la convocatòria d'aquest diumenge per viatjar a Vitòria o no: "La llista és demà", s'ha limitat a dir. Xavi també ha explicat que continuen treballant, malgrat les dificultats amb el fair play, per intentar fer algun fitxatge més aquest hivern.

Sense alternativa a les vaques sagrades

Per últim, l'egarenc també ha defensat els veterans de l'equip, tot i que també els ha enviat un avís per a navegants. "Quan les coses no van bé els trets sempre van per les vaques sagrades. Sé molt bé de què parlo i ells han d'entendre que hi hagi crítiques. El seu compromís és inqüestionable, són de la casa i senten els colors. El rendiment marcarà qui juga, però fins ara el cert és que, entre les lesions i el coronavirus, no hem tingut gaires alternatives". La realitat és que Xavi no té el fons de plantilla que voldria.

stats