BARÇA
Esports 28/03/2018

Desestimat el recurs per les estelades de la Copa

Un tribunal de Madrid diu que els estatuts del Barça no preveuen banderes amb símbols polítics

Nuria García
2 min
En els últims anys ha augmentat notablement el nombre d’estelades en partits del Barça.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid va desestimar el recurs del Barça en relació amb la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei del 2016 que va decretar al seu dia la Delegació del govern espanyol a Madrid. En la sentència, els jutges del tribunal madrileny estableixen que el club blaugrana no té legitimitat per recórrer contra la decisió de la Delegació del govern perquè els seus estatus no recullen la defensa del dret dels seus socis a portar banderes amb símbols polítics.

Els jutges, doncs, entenen que el Barça és “una associació esportiva catalana de naturalesa privada, de persones físiques sense ànim de lucre”, i que les finalitats del club són “el foment, la pràctica, la difusió i l’exhibició del futbol i altres esports i, complementàriament, la promoció i participació en les activitats socials, solidàries, culturals, artístiques, científiques i recreatives convenients i necessàries per mantenir la representativitat i la projecció del club”.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid afirma que “estatutàriament el club no defensa el dret dels seus socis a portar banderes de determinades tendències polítiques” i que, segons ells, fins i tot “la defensa de la llibertat d’expressió d’alguns socis suposaria un incompliment de la finalitat per a la qual va ser constituït”. D’aquesta manera, els magistrats confirmen la decisió del jutjat contenciós administratiu número 15 de Madrid de no admetre a tràmit el recurs plantejat pel Barça contra la resolució de la Delegació del govern.

La mateixa situació d’aquí 3 setmanes

Tot i la prohibició d’exhibir estelades durant la final de la Copa del Rei del 2016 entre el Barça i el Sevilla al llavors anomenat Vicente Calderón, els socis del Barça van poder mostrar aquesta bandera a l’estadi. Va ser gràcies a les mesures cautelars que es van prendre arran del recurs que va presentar l’associació de juristes Drets, un recurs per al quan encara no hi ha resolució. El 21 d’abril, d’aquí tres setmanes, es disputa la final de Copa del Rei i hi tornarem a ser: els mateixos protagonistes i el mateix estadi que al 2016. Drets diu que “entén que continua prevalent la mesura cautelar del 2016” i que, per tant, els socis del Barça hi podran entrar amb estelades. “Les estelades només podrien ser il·legals -per la justícia espanyola- si hi hagués una sentència ferma que així ho indiqués”, conclouen. Tot i això, la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid arriba en ple debat en l’entorn blaugrana sobre la manera d’afrontar la final de Copa amb la situació política que es viu a Catalunya.

stats