Apunts en calent

Ni el VAR més injust pot servir d'excusa: els apunts en calent del Cadis-Barça

L'expulsió de De Jong no justifica el mal partit dels blaugranes al Nuevo Mirandilla

2 min
De Jong demanant explicacions a Del Cerro Grande després de ser expulsat.

BarcelonaRonald Koeman surt una miqueta més tocat (i expulsat) de la visita a Cadis. El seu Barça acumula un altre empat després d'una altra actuació decebedora. A continuació, els apunts en calent del partit.

Un VAR inútil. Caminava el Barça cap a l'empat o la derrota al Nuevo Mirandilla quan l'àrbitre va voler sumar-se al despropòsit blaugrana amb una decisió del tot injusta. El madrileny Del Cerro Grande va mostrar la segona groga a Frenkie de Jong per una falta inexistent sobre Espino. Com que el VAR només entra per discutir expulsions directes, el col·legiat no es va poder fer enrere i el neerlandès va marxar a la dutxa. No hi ha qui entengui aquest reglament. Revisió immediata i que els comitès facin la feina de cara al partit del Llevant, que De Jong ha de jugar, esclar.

Un equip trist. Amb superioritat numèrica, si un equip va merèixer-se la victòria va ser el Cadis. Trist destí per a un Barça empetitit, pastós i sense idees. Abocat, si no hi ha un canvi substancial, a suar cada cap de setmana per mirar de sumar de tres en tres a la Lliga. Abans de l'expulsió de De Jong, els blaugranes no van oferir una imatge gaire més reeixida. De fet, a la primera part, cap oportunitat i 26 pèrdues van contemplar els de Koeman. Per això la vermella injusta de la segona meitat no pot servir com a excusa. No per al Barça lliure de victimismes que propugna Laporta.

Bones notícies a l'horitzó. Es fa difícil treure conclusions positives del funest inici de curs del Barça. Però La Masia, una institució que sempre donarà més del que costarà, li està concedint a la culerada bones notícies que, quan hi hagi un entrenador a la banqueta que tingui crèdit i ganes d'empoderar la plantilla, segur que seran encara millors. Fruit del futbol base culer és el joveníssim Pablo Páez Gavi, un interior dels que juga amb el cap alt. Nascut el 2004, l'andalús no només va portar a la banqueta Coutinho, amo de la fitxa més alta de l'equip, sinó que va ser el millor blaugrana a només 100 quilòmetres de casa seva.

Amarat de negativitat. El futbol són dinàmiques i segur, seguríssim, que quan el Barça surti del pou on està ficat, que en sortirà, Memphis Depay podrà celebrar gols importants amb el club en què va decidir, tot i perdre-hi diners en relació a altres ofertes que tenia, continuar la seva carrera. El neerlandès s'ha amarat de negativitat i ha perdut el somriure que tenia a pretemporada. A Cadis va tenir dues ocasions de les que no fallava a Lió. Deu lamentar més que ni ningú que el seu olfacte no serveixi per donar oxigen al seu principal valedor, Koeman.

stats