Barça

Vitor Roque, una fruita prohibida per al Barça

Malgrat la flexibilització del 'fair play', el club admet que serà "gairebé impossible" inscriure'l al mercat d'hivern

3 min
Vitor Roque

MadridMentre Xavi obre el debat sobre el rol dels mitjans de comunicació que segueixen l'actualitat del Barça, i mentre Lewandowski intenta treure ferro al mal gest que va tenir amb Lamine Yamal, l'activitat als despatxos del club es manté frenètica. L'equip financer està fent mans i mànigues per complir amb el pressupost d'aquesta temporada. La salut esportiva del Barça depèn directament de la seva salut econòmica. I és que, en funció del marge salarial, aquest hivern l'equip tindrà la possibilitat de reforçar-se amb l'arribada de Vitor Roque.

El davanter brasiler és el nom de moda. Fitxat a l'estiu, a canvi de 30 milions d'euros fixos més 31 de variables, no va poder arribar abans del 31 d'agost perquè el Barça no tenia prou marge salarial per inscriure'l. La segona oportunitat apareix aquest mes de gener, però al club no es respira un ambient optimista. "No és impossible, però sí que és molt difícil", admeten a les oficines.

La desconfiança contrasta amb la versió que tenen a Madrid, a la seu de la Lliga, on asseguren que la inscripció de Vitor Roque és tècnicament possible i està a les mans del Barça. Si fins ara a la patronal sempre es parlava amb pessimisme del club blaugrana, la situació ha canviat. Entre els moviments que s'han fet a l'àrea econòmica i les modificacions al fair play financer, flexibilitzant-lo lleugerament, s'ha obert una finestra d'optimisme. Cal, això sí, que el Barça mogui fitxa. I que ho faci ràpidament.

Javier Tebas, president de la Lliga.

El principal problema és que el club no ha cobrat 40 milions que té pendents de pagar el fons Libero per Barça Studios. Per aquest motiu, té bloquejat el límit salarial. Si rep els diners, tindria marge per inscriure el brasiler, segons fonts de la Lliga. Ara bé, hi ha molt d'escepticisme al club, on cada dia que passa es carreguen de raons per pensar que els milions no arribaran. "No necessàriament ha de ser Libero, poden venir els diners d'una altra banda. Però igualment és complicat", admet una de les fonts consultades.

Les alternatives per inscriure Vitor Roque sense els 40 milions de Libero

Sense aquesta pluja de milions, l'alternativa passa per vendre algun futbolista destacat del primer equip. Una opció que no es preveu, sobretot tenint en compte que la plantilla és curta. A més, i com que el Barça segueix excedit, només podria aprofitar un 50% del cost salarial (fitxa més amortització) i un 20% de la plusvàlua del traspàs –els percentatges de jugador franquícia, del 60% i el 35%, respectivament, no s'apliquen a l'hivern.

També, pel fet d'estar excedit, el Barça rep un control financer més rigorós i ha de justificar els fitxatges a dos anys vista. És a dir, acreditar que tindrà prou diners per pagar el jugador (salari i amortització) aquest curs i el següent. En el cas d'un fitxatge d'hivern, es computa mitja temporada i la següent. Per a Vitor Roque, aquesta xifra total ronda els 25 milions.

L'aval i Gavi, dues prioritats abans de Vitor Roque

De totes maneres, abans de Vitor Roque hi ha altres prioritats. Una d'elles, recuperar l'aval de 12 milions que van posar el president Joan Laporta i el tresorer Ferran Olivé, a l'estiu, per poder inscriure jugadors. Malgrat que tenen temps fins a finals de juny, si no aconsegueixen aquests diners abans d'acabar la temporada l'aval s'executarà. L'altre nom propi és el de Gavi, que està inscrit a la Lliga per decret judicial. A l'àrea esportiva, per evitar ensurts, consideren urgent regular la seva situació.

stats