WATERPOLO
Esports 21/11/2014

L'Atlètic Barceloneta guanya la Supercopa d'Europa amb una exhibició de joc (12-7)

Els sis gols del 'Chalo' Echenique han decidit la final contra l'Spartak Volvograd rus

L'Atlètic Barceloneta, amb la Supercopa

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta ha guanyat per primer copa la Supercopa d'Europa de waterpolo masculí, després de derrotar l'Spartak de Volvograd rus per 12-7 a la piscina Sant Jordi. L'equip mariner, que la darrera temporada va guanyar per primer cop la Champions, s'ha convertit en el tercer equip català en guanyar aquest títol que van guanyar el Catalunya (1992 i 1995) i el CN Barcelona (1982).

L'Atlètic Barceloneta ha dominat tot el partit contra un rival molt dur. Albert Español, després d'una gran passada llarga del porter Dani López Pinedo, ha fet el primer gol, però Yurchik ha empatat poc després. El primer quart, molt viu, ha vist com mica en mica creixia el protagonisme del 'Chalo' Echenique, autor del 2-1. Felipe Perrone, amb una jugada de gran dificultat tècnic, ha pescat una pilota ala boia fent el 3-1. Però just abans del final del primer quart, Ashaev, en superioritat, ha fet el 3-2.

Exhibició d'Echenique

Al segon quart, Albert Español ha fet el 4-2 de penal, però Yurchik, de nou en superioritat, ha retallat distàncies. Al descans, el Barceloneta seguia guanyant amb comoditat gràcies a un segon gol d'Echenique.

L'equip rus, molt físic, mica en mica s'ha anat cansant i el 'Chalo' Echenique ho ha aprofitat per trencar la final al tercer quart amb tres gols en un sol quart. Albert Español ha marcat un altre, sentenciant el partit (9-3).

Al darrer quart, amb els russos jugant gairebé amb violència, amb dues expulsions amb targeta vermella, i el Barceloneta s'ha relaxat una mica. Però l'argentí Gonzalo 'Chalo' Echenique tenia clar que era el seu dia, afegint un gol més al marcador (10-4). Marc Minguell també ha gaudit del seu moment de glòria amb un gol de vaselina fantàstic (11-5). Lisunov ha fer el darrer gol de l'Spartak (11-6) abans del darrer gol local, de Marc Roca (12-6). El jove porter Miguel Linares ha jugat els darrers minuts del partit.