HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 28/04/2018

El Barcelos enterra en deu minuts les il·lusions del Voltregà (2-5)

Els osonencs cauen a les semifinals de la 'final four' de la CERS

Jordi Graell
3 min
El Barcelos enterra en deu minuts les il·lusions del Voltregà (2-5)

LleidaL'OC Barcelos és el primer finalista de la CERS després de superar el CP Voltregà per 2-5. El conjunt portuguès, vigent campió de les dues últimes edicions de la segona màxima competició continental, ha aconseguit situar-se amb un 0-3 en els primers dotze minuts de partit i els osonencs s'han reenganxat al matx al tram final, però ja no han sigut a temps de remuntar. Tot i imposar-se a les graderies d'un Onze de Setembre amb tres quarts d'entrada, gràcies a un centenar d'aficionats procedents de Sant Hipòlit enfront una cinquantena del Barcelos, els homes de Cesc Linares han sortit molt excitats i nerviosos mentre el seu rival feia valer el seu plus d'experiència en les grans cites. Al minut tres ja es torçaven les coses per culpa d'una blava rigorosa a Gerard Teixidó i Zé Pedro, amb un doble ganxo de manual en la falta directa, obria la llauna portuguesa. Els de Paulo Pereira dominaven amb mà de ferro la possessió i han posat a prova més d'una vegada Blai Roca, mentre que el Voltregà no disposaria de la seva primera arribada clara fins al minut sis, quan Xavi Crespo robava una bola a mitja pista i en un dos contra un cedia al segon pal per a un Èric Vargas que veia com Ricardo Silva evitava l'empat.

Aquesta gran oportunitat semblava que donava ales als santhipolitencs, perquè poc després Silva tornava a interposar-se davant Vargas, però del possible 1-1 s'ha passat al 0-2, atès que al contraatac següent João Almeida augmentava la distància. Linares demanava temps mort per intentar aturar l'allau portuguesa, però servia de poc, perquè als dotze minuts Ruben Sousa feia més fonda la ferida transformant un penal per al 0-3. El Voltregà estava tocat i només les bones aturades de Roca mantenien la flama. Poc abans del descans Ignasi López veia com li anul·laven un gol per aixecar massa l'estic i un sector d'aficionats del Barcelos protagonitzava l'anècdota negativa llançant una cadira a la pista. A la represa el Voltregà no tenia cap més opció que estirar línies i pressionar amunt buscant el miracle. Fruit d'una pressió després de pèrdua, Ignasi López connectava amb Vargas, però el malson Silva tornava a evitar la diana blanc-i-blava. Poc després Petxi Armengol topava amb el pal quan ho tenia tot a favor per marcar a centrada de Teixidó.

Armengol mateix protagonitzava una picabaralla amb Guimaraes, que queia teatralment i els àrbitres no assenyalaven res, tot i que Marinho també reclamava un penal per al seu equip. Passaven els minuts i semblava que no arribaria mai el gol de l'esperança, però finalment queia quan quedaven dotze minuts de partit. Xavi Crespo rematava de lluny i, després de l'enèsima aturada de Silva, Aleix Molas caçava el refús a l'aire caient a terra per tornar a donar fe a la parròquia osonenca. Les coses es tornaven a complicar quan els de Linares cometien la desena falta i Crespo veia la blava per protestar, però Roca aturava, aquest cop sí, la directa a Zé Pedro i, encara en inferioritat numèrica, Vargas s'inventava una jugada màgica entrant de la banda esquerra per marcar el 2-3. Quedaven encara deu minuts per intentar forçar almenys la pròrroga i el Barcelos estava amb nou faltes, però els portuguesos tornarien a marcar diferències a les àrees. Silva evitava l'empat de Vargas i al contraatac Almeida feia el 2-4, mentre que a un minut i mig per al final l'asturià Juanjo López sentenciava amb el cinquè gol portuguès. Ja a les acaballes, Silva arrodonia la seva gran actuació aturant una directa a Teixidó que deixava el 2-5 definitiu. Ara el Barcelos espera rival a la final d'aquest diumenge de la segona semifinal que enfrontarà a continuació l'amfitrió de la 'final four', l'ICG Software Lleida, i el Breganze italià (21 hores, Esport 3).

stats