ELECCIONS AL BARÇA 2015
Esports 13/07/2015

Bartomeu mantindrà Albert Soler com a director d'esports i Jordi Roura dirigirà el planter, del cadet al prebenjamí

Si guanya, el candidat incorporarà un secretari tècnic i un responsable pel filial i juvenils

A.l.
2 min
Josep Maria Bartomeu / PERE TORDERA

BarcelonaEl candidat a la presidència del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha presentat aquest dilluns el seu projecte esportiu. L'expresident ha volgut remarcar que fa "12 anys" que el Barça lidera el futbol mundial. Bartomeu ha anunciat que recuperaran la figura d'un secretari tècnic, "amb col·laboració constant amb l'entrenador i farà la recerca de jugadors que fan falta per les següents temporades", tot i que no ha volgut anunciar el nom. Seria una figura semblant a Txiki Begiristain, sense tan poder com Andoni Zubizarreta, que coordinava tot el futbol, des del professional al planter. Aquesta figura de secretari tècnic va sorgir al febrer, i Luis Enrique el coneix i ha mantingut converses amb ell. És una persona que està treballant dins del món de l'esport, però tot i la insistència dels periodistes, Bartomeu no ha volgut dir el nom. En aquesta estructura, l'entrenador asturià no estarà per sobre dels executius, i Carles Rexach i Ariedo Braida continuaran.

En l'organigrama que preveu Bartomeu, es diferencia el primer equip del filial i els dos juvenils, que s'han inclòs en una àrea anomenada futbol formatiu professional, independent del primer equip i del planter, i que tindrà un responsable que Bartomeu no ha volgut anunciar. "És un gurú del futbol formatiu", ha dit l'exdirectiu Jordi Mestre, i ha afegit que és una persona que ha estat molts cops lligada a l'entitat blaugrana. La quarta àrea seria el futbol esportiu, responsabilitat de Jordi Roura, i totes elles estarien sota la supervisió del director d'esports professionals, on càrrec que mantindria Albert Soler. La resta d'àrees són la d'scouting, metodologia i serveis mèdics, que inclouen més de 50 fisioterapeutes i 25 metges, i a un altre nivell la de gestió esportiva (encarregada de negociacions, contractes i àmbit de gestió en general) i la Masia.

La proposta esportiva de Bartomeu / A.L.

A més, en aquest organigrama la candidatura de Bartomeu preveu crear una Escola de formació i una oficina de seguiment de l'esportista i tècnics. És el que des de la candidatura s'anomena la Masia 360. Entre els objectius, que els joves del planter tinguin un "pla b" a la vida, una formació acadèmica. Mestre ha remarcat que el 100% dels alumnes que es van presentar entre el 2011 i el 2015 a les proves d'accés a la Universitat van aprovar.

El responsable del futbol formatiu durant els últims anys, Jordi Mestre, ha volgut defensar el moment que viu el planter del Barça, i ha dit que s'han sumat 78 títols en categories de formació durant l'últim lustre, i en el futbol femení el primer equip va sumar 4 lligues.

D'altra banda, Bartomeu ha apostat perquè Pedro segueixi aquesta temporada. "Tenim un tap", ha dit l'expresident en referència a què els jugadors es consolidin al primer equip.

"Carles Puyol ha sortit del Barça per la porta gran", ha volgut dir Bartomeu, en resposta al candidat Toni Freixa, que considera que no es va fer del tot bé.

stats