BÀSQUET - LLIGA ENDESAS
Esports 02/02/2020

La Penya madura a la pista més difícil

El Joventut guanya a Madrid per primera vegada en 12 anys (83-86)

i
àlex Gozalbo
3 min
Alen Omic abraçant Albert Ventura, capità del Joventut de Badalona, al WiZink Center de Madrid.

BarcelonaDotze anys després de l’última gesta, el Joventut de Badalona va aconseguir una victòria a la pista del Reial Madrid (83-86). La Penya va recuperar un desavantatge de 14 punts contra el vigent campió i va sumar un triomf coral. Tony Wroten (13 punts i 5 assistències) va fer un debut notable en un matí de diumenge en què Klemen Prepelic (22 punts) i Kerem Kanter van completar una actuació decisiva. Nico Laprovittola, l’exheroi de l’equip verd-i-negre, va fallar un triple que hauria enviat el partit a la pròrroga.

La Penya va tancar una ratxa de set derrotes en els últims vuit partits de Lliga Endesa. “M’ha dit l’Albert Ventura que no havia guanyat mai a Madrid i això resumeix la dificultat de la victòria. Estic content per moltes coses, però sobretot perquè hem jugat bé a bàsquet. A més, hem tingut punts de sort. Espero que aquest triomf ens empenyi a tots a seguir creient. L’equip ha tingut un bon esperit de grup i aquest ha de ser el camí”, va analitzar Carles Duran. El tècnic va saber repensar l’estratègia durant la segona meitat. “Wroten ens ha aportat una presència física molt important i, tot i no tenir clar com juga l’equip, ha generat situacions molt bones. El que ha fet ho ha fet molt bé i ens ha donat tranquil·litat”, va analitzar l’entrenador del conjunt badaloní, que demà té un partit clau de l’Eurocup contra el MoraBanc Andorra. “És una final”, va reconèixer Duran. Prepelic, que va ser felicitat personalment per Florentino Pérez quan va acabar el partit, va recuperar el seu nivell habitual. “Hem fet un partidàs i això ens ha permès remuntar a la pista del millor equip d’Europa. Aquest triomf pot ser un punt d’inflexió”, va explicar l’escorta eslovè, que no va amagar el seu madridisme. L’anotador va mantenir la concentració durant els 40 minuts. “Vaig parlar amb el meu pare, la meva dona i el meu entrenador i em van dir que estava jugant sense energia. Crec que en malbaratava molta protestant amb els àrbitres i intentaré no fer-ho més. Això no m’ajuda ni a mi ni a l’equip. Els àrbitres cometen errades de la mateixa manera que ho fem els jugadors”, va resumir.

El Reial Madrid de Pablo Laso, que va descartar Facu Campazzo, Jeff Taylor, Trey Thompkins i Salah Mejri, es va quedar, per tant, sense el liderat de la Lliga Endesa.

Nikola Mirotic

El Barça no falla (83-87)

El Barça va aprofitar la punxada a casa del Reial Madrid per superar l’Iberostar Tenerife (83-87) i col·locar-se com a líder en solitari de la Lliga Endesa. L’equip blaugrana va saber treure endavant un partit complicat en una pista que se li havia resistit les últimes temporades. Després d’anotar cinc triples, Sasu Salin va fallar un llançament clau des de més enllà de la línia de 6,75 m quan el seu conjunt perdia per dos punts de diferència. Els visitants van assegurar el rebot i Àlex Abrines va certificar el triomf amb dos tirs lliures.

Svetislav Pesic, que va tenir la baixa de Cory Higgins, va recuperar Malcolm Delaney. Nikola Mirotic, que dijous va patir una sobrecàrrega muscular contra el Zenit, va poder jugar. L’aler pivot va sumar 18 punts i va forçar 7 faltes personals contra un rival molt experimentat que va saber recuperar un desavantatge de 15 punts.

Mirotic, Davies i Abrines van ser els jugadors del Barça més destacats en un partit en què el rebot va tenir una incidència decisiva. El Barça, que va tenir un rendiment irregular, va treure profit d’aquestes segones oportunitats ofensives per evitar la reacció de l’Iberostar Tenerife, que va competir fins al límit de les seves possibilitats al Santiago Martín.

stats