29/01/2016

El Barça Lassa no sobreviu a un Laboral Kutxa dur com una roca

Brad Oleson intentant superar Mike James durant el partit d’ahir.

BarcelonaEl Barça Lassa va perdre ahir a la pròrroga contra el Laboral Kutxa (78-81) i es va complicar el seu futur en el Top 16 de l’Eurolliga. L’equip de Xavi Pascual va deixar escapar el segon partit consecutiu al Palau Blaugrana, on diumenge ja va ser derrotat pel València Basket en el temps extra. El conjunt basc i Velimir Perasovic s’han convertit en dos dels malsons més habituals dels culers en els últims deu anys.

Deu mesos després de lesionar-se de gravetat, Davis Bertans va reaparèixer amb el Laboral Kutxa, que comença a tenir un equip que fa patxoca. Ioannis Bourousis, un pivot que el Barça i el Madrid no van considerar útil, va ser el millor ahir, però el conjunt basc va demostrar una gran solidesa en una pista molt difícil. Darius Adams també es va mostrar molt encertat.

La defensa del Laboral Kutxa va desfigurar l’atac del Barça Lassa, que va fallar 23 dels 33 tirs de camp que va intentar durant els primers 20 minuts (29-31). L’equip blaugrana no va jugar còmode i el rival basc va contestar tots els seus llançaments. Incapaç durant molta estona d’igualar el seu nivell de duresa i intensitat, el conjunt culer va arribar a perdre per 13 punts de diferència a 12 minuts del final (38-51).

La reacció local va arribar des de la defensa. Quan el Barça Lassa va començar a sentir-se fort al darrere, va atacar amb més actitud i decisió. Pressionat pel desavantatge en el marcador, el canvi de ritme també va tenir alguna conseqüència negativa, com ara més imprecisió en la gestió de la pilota. Sasha Vezenkov va fallar un triple sobre la botzina i el partit es va resoldre a la pròrroga.