LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 06/11/2012

Jasikevicius segueix buscant el seu encaix en el joc del Barça Regal

El base lituà, un més a l'equip tant en atac com en defensa, troba a faltar la protecció defensiva que li oferien els sistemes de Zeljko Obradovic al Panathinaikòs

David R. Jover
2 min

BarcelonaFa poc més d'un mes que han començat les competicions oficials. Tant la Lliga Endesa com l'Eurolliga. De moment, el Barça Regal, tan sols rutlla a Europa havent guanyat els quatre partits disputats fins ara. A la Lliga els de Xavi Pascual han guanyat tres partits i n'han perdut tres més. Sens dubte, un balanç sorprenent i fins a cert punt preocupant.

Els problemes, però, mai vénen sols. La segona unitat del Barça Regal a pista no ajuda tant com en èpoques anteriors i l'equip nota en excés l'absència de Huertas, Navarro i Lorbek quan són a la banqueta. Un dels jugadors que encara no s'ha acabat de trobar en l'entramat ofensiu i defensiu del Barça és Sarunas Jasikevicius.

Per què li està costant tant a Jasikevicius?

El primer indicador podria ser el seu estat físic, ja que encara no es troba del tot en forma. Ara bé, analitzant els seus minuts i la incidència en el joc, el principal problema resideix a la pista del darrere. Sarunas Jasikevicius estava acostumat, en els últims temps, a condicionar el joc del Panathinaikòs, quan era a pista, en defensa i en atac.

Per exemple, Zeljko Obradovic va crear diversos sistemes defensius pel moment en què Jasikevicius era a pista. És a dir, en el moment que el base lituà entrava a pista, tots els sistemes canviaven. L'equip s'adaptava al seu estil en atac i a les seves carències en defensa i això va provocar que es poguessin explotar les qualitats de Saras. Obradovic va aconseguir que en atac Jasikevicius no es desgastés pujant la pilota i el va situar com a escorta, com a '2', per aprofitar el seu llançament exterior i la seva visió de joc en el 'pick and roll' i el 2x2.

Defensa especial

En defensa, el mateix. Per evitar que l'ataquessin en l'u contra u i que el seu atacant s'aprofités d'ell, el resultat van ser canvis defensius, fins i tot semizones, perquè Saras acabés sempre amb el jugador que no tenia la pilota i així la defensa no es ressentís de la seva presència a pista. Al Barça, en canvi, és un jugador més, i pateix molt en defensa i es desgasta en atac fent les tasques de base. El seu rendiment baixa en picat i això es pot veure reflectit en els seus números.

A l'Eurolliga ha disputat quatre partits amb unes mitjanes de 7 minuts per partit i tan sols 3 punts per encontre. A la Lliga Endesa disputa al voltant de 9 minuts per matx i anota 4 punts amb un +/- de -5 per a l'equip quan ell és a pista.

stats