Bàsquet - Lliga Endesa

Carles Duran: "No vull que l'equip tingui el meu segell sinó el segell de la Penya"

La filosofia col·lectiva de l'entrenador està agafant volada a Badalona

Animat per les quatre victòries en els últims cinc partits, els mateixos triomfs que va aconseguir durant les primeres 24 jornades, el Divina Seguros Joventut visita aquest dimecres (20.30 h, Movistar Deportes 1) la pista de l'UCAM Múrcia. La filosofia col·lectiva de Carles Duran està agafant volada. "El meu objectiu és guanyar partits. No vull que l'equip tingui el meu segell sinó el segell de la Penya, que és el que importa. A poc a poc he anat introduint coses amb les quals em sento més còmode. Al primer partit contra el MoraBanc Andorra li vaig preguntar al Sergi Vidal durant un temps mort què podíem fer perquè jo encara no era capaç de tenir un domini total del bagatge de l'equip, però a cada jornada s'ha vist alguna cosa més meva. Però el que importa no és que es vegi el meu segell sinó que guanyem partits. Si no, no tirarem la situació endavant", explica l'entrenador a l'ARA.

"A poc a poc he anat introduint coses amb les quals em sento més còmode"

Carles Duran Entrenador del Divina Seguros Joventut

Quan es va fer càrrec de la Penya, l’equip feia moltes coses bé però els jugadors pecaven d’inexperiència. "Vaig tornar a un lloc on havia passat gairebé 17 anys de la meva vida. Havia entrenat tots els jugadors de la casa que són al primer equip i conec tothom. No he deixat mai de tenir relació amb el club. Ha sigut com tornar d’unes minivacances. La situació era límit. El que vaig plantejar als jugadors és molta il·lusió i un repte. L’equip havia fet moltes coses bé, però la inexperiència havia provocat derrotes traumàtiques. La classificació estava minant l’equip i el que vaig proposar és començar de zero", diu Duran.

El tècnic, que té una sintonia perfecta amb Nico Laprovittola, està apostant per Simon Birgander com a pivot titular i ha repensat el rol de Sergi Vidal. Però tots els jugadors han fet un pas endavant. "Som un equip, cadascú està aportant el que pot i el que sap. Si assolim el nostre objectiu, haurà sigut un èxit col·lectiu", opina el tècnic.

Allargar la ratxa verd-i-negra al Palacio de los Deportes de Múrcia, on l'equip entrenat per Ibon Navarro s'ha fet fort, no serà fàcil, però Carles Duran ha aconseguit que els seus jugadors competeixin sense judicis previs. El partit a la pista del Reial Madrid és l'única excepció. "Si volem guanyar partits, hem de guanyar equips de 'play-off'. L'UCAM Murcia és un equip de 'play-off' que està fent molt bé les coses. Té un estat físic espectacular, de nivell d’Eurolliga. Caldrà defensar a un gran nivell i estar encertats de cara a cistella", resumeix Duran.