Bàsquet

Mor Chicho Sibilio, icona mítica del Palau Blaugrana

La Federació de Bàsquet de la República Dominicana ha anunciat la notícia

Chicho Sibilio, en una imatge d'arxiu del 1983 / EFE

La Federació de Bàsquet de la República Dominicana va confirmar dissabte la mort de Chicho Sibilio a l’edat de 60 anys. Va ser un dels jugadors més estimats del Barça de bàsquet durant la dècada dels anys 80, quan va completar amb Nacho Solozábal i Epi una de les millors línies exteriors del bàsquet europeu. La seva connexió amb els aficionats en una època en què tothom se sabia el cinc titular de memòria va ser total i, tot i la seva poca predisposició a defensar, és un dels grans herois històrics d’una etapa irrepetible del Palau Blaugrana. Conegut pel seu llançament exterior, Sibilio va ser un esportista admirable en una època en què l’equip de bàsquet era seguit gairebé amb la mateixa devoció que el de futbol.

Sibilio, que ja llançava triples abans que s’inventés la línia de 6,25 metres, era d’una elegància extrema i la seva mecànica de tir va ser imitada de generació en generació. Cándido Antonio arrossegava últimament problemes de salut per culpa d’una diabetis, però la seva mort va agafar per sorpresa un món del bàsquet que va recordar amb nostàlgia una època de gran implicació emocional.

"Consternat per la mort del Chicho Sibilio, un dels grans mites del nostre bàsquet. El seu talent i el seu carisma viuran per sempre en la memòria del Palau i de tot el barcelonisme. T’enyorarem molt, amic", va escriure Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a les xarxes socials.

Un dels jugadors més estimats

Sibilio va aconseguir cinc títols de Lliga, vuit de la Copa del Rei, dos de la Recopa i un de la Korac. La seva fiabilitat en el llançament exterior va ajudar a obrir les defenses rivals. Després de la seva etapa a can Barça (1976-89), Sibilio va jugar quatre temporades al Baskonia (1989-93).

Els aficionats del Martín Carpena de Màlaga van guardar un minut de silenci en la seva memòria abans del partit entre la selecció espanyola i la República del Congo ja que l’exjugador, que es va nacionalitzar, va ser internacional durant set temporades.