Lliga Endesa
Esports 01/02/2016

L'ACB i el Barça es personaran en el procés penal pel passaport fals de Marcus Slaughter

L'exjugador del Reial Madrid està acusat d'haver-se falsificat la documentació

àlex Gozalbo
2 min
Marcus Slaughter i Ante Tomic / TONI GARRIGA / EFE

BarcelonaL'ACB i el Barça han decidit personar-se en el procés penal obert als jutjats d'instrucció número 27 de Madrid pel passaport fals de Marcus Slaughter, exjugador del Reial Madrid.

El Barça ha mostrat la seva sorpresa i preocupació davant d’uns fets que, en cas que se'n confirmi l’autenticitat, suposarien una greu adulteració de les competicions. El club ha donat l'ordre als seus serveis jurídics perquè immediatament se sol·liciti l’admissió de la compareixença del Barça davant del jutjat d'instrucció en qualitat de part perjudicada pels fets investigats.

"El FC Barcelona considera que, si es confirmen aquests fets, implicarà un seguit de conseqüències esportives de molta gravetat. Tot això amb independència de les lògiques actuacions que hauran d’emprendre tant l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), com altres clubs perjudicats per les actuacions investigades", ha dit el club a través d'un comunicat.

L'ACB donarà trasllat formal dels fets al jutge únic de la FEB perquè, si escau, decideixi sobre la incoació dels expedients disciplinaris que siguin procedents. "L'ACB manifesta el ferm compromís de l'organització a favor del joc net, els valors de l'esport i col·laborarà en tot el que calgui per esclarir els fets", ha explicat a través d'un comunicat.

L'expivot nord-americà del Reial Madrid va disputar un total de 13 partits de la Lliga Endesa i 3 de la Copa del Rei sense ocupar llicència de jugador extracomunitari. Tal com publica aquest dilluns 'La Vanguardia', Marcus Slaughter va utilitzar un passaport fals de Guinea Equatorial.

Andy Panko és un altre dels jugadors investigats. Tal com va avançar 'Mundo Deportivo' al maig, el jugador estava utilitzant el mateix número de passaport que Marcus Slaughter ().

Segons va publicar el diari 'ABC'

Misko Raznatovic

stats