Bàsquet - Lliga Endesa

Abrines supera el rècord triplista de Chicho Sibilio: l'Instant Replay de l'ARA

L'aler mallorquí del Barça anota quatre triples contra el Bàsquet Girona

2 min
Celebració d'Oriol Paulí i Àlex Abrines

BarcelonaChicho Sibilio, una icona culer que ja llançava triples abans que s’inventés la línia de tres punts, va baixar del podi dels millors anotadors exteriors de la història del Barça. Àlex Abrines va anotar els quatre triples que va intentar contra el Bàsquet Girona (115-78) i va superar el registre del dominicà, de qui la llegenda explica que la primera vegada que un metge del club blaugrana li va receptar supositoris se'ls va empassar. “A les bones persones els hi han d’anar bé les coses sempre”, va destacar Roger Grimau.

Josep Cubells i Marc Gasol, a la llotja del Palau Blaugrana.

Una llotja que semblava un 'all star'

La llotja del Palau Blaugrana feia patxoca. Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, i Svetislav Pesic, que va entrenar tant a Barcelona com a Girona, van ser dues de les cares més conegudes, però exjugadors com Marcelo Nicola o Manel Bosch tampoc s'ho van perdre. El domini del Barça en el rebot (51-24) va ser decisiu. "És un dia dur per a nosaltres. Hem de demanar disculpes a la gent perquè no hem sigut capaços de competir", va dir Salva Camps, entrenador d’un Bàsquet Girona que no va poder lluir com acostuma.

Chima Moneke, amb una samarreta molt especial.

El botxí més estimat

El Baxi Manresa es va refer d'un primer quart horrible i va competir bé a la pista del Baskonia (94-86). Els dos equips van anotar amb continuïtat des de la línia de tres punts. La dada negativa de l'equip bagenc van ser els tirs lliures, ja que en va fallar 11 dels 18 que va intentar. Chima Moneke, que va arribar al Fernando Buesa Arena amb una samarreta que recordava el seu passat pel Nou Congost, va anotar 23 punts contra els seus excompanys. Abans del partit va recordar amb Pedro Martínez la millor temporada de la seva història.

Tyler Cook, Simon Birgander i Pep Busquets.

Un mes de novembre per oblidar

Tot i recuperar Ante Tomic i fer debutar a la Lliga Endesa Tyler Cook, el Joventut va perdre dissabte a la pista de l'UCAM Múrcia (105-73). La defensa continua sent un maldecap per a la Penya. "No tinc excuses. Hem patit una tempesta perfecta en un mes de novembre terrible. Cada dia ens entrenem amb jugadors diferents, però hem d'intentar millorar i no buscar excuses", va assegurar Carles Duran, que intenta veure el got mig ple. Tot i tenir clar que a l’equip li falten peces, el tècnic va enviar un missatge optimista.

stats