Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 29/01/2023

“Som el que som”: què li passa al Baxi Manresa?

L’equip bagenc, que acumula nou derrotes en els últims deu partits, comparteix l’última posició de la classificació

2 min
Els jugadors del Baxi Manresa, després del partit contra el Madrid

ManresaEl Baxi Manresa té quatre mesos per intentar capgirar una situació molt adversa. L’equip bagenc, que acumula nou derrotes en els últims deu partits, comparteix l’última posició de la classificació amb quinze derrotes i només tres victòries. “Evidentment la nostra situació no és gens còmoda, és complicada. No podem mirar gaire més enllà. Ens hem d'oblidar del calendari i centrar-nos en millorar dia a dia. Queda molta temporada. Esclar que canviar la dinàmica no serà fàcil, però no podem mirar gaire enllà”, analitza Pedro Martínez, l’entrenador sobre el qual gravita el projecte.

El conjunt manresà ha utilitzat 22 jugadors en una primera meitat de la temporada condicionada per les lesions. Justin Hamilton, que havia de ser la gran referència interior, no es va adaptar a Manresa i va marxar a la Xina. A més, el club es va desvincular de Marcus Lee, Aleksandar Bursac, Giordano Bortolani, Elias Valtonen, Jordan Caroline i Tyson Pérez. Els canvis han provocat que hagi sigut molt difícil donar continuïtat a la feina, ja que l’equip també està immers en la Basketball Champions League.

Pedro Martínez durant el partit contra el Reial Madrid

El Baxi Manresa va perdre contra el Reial Madrid. “La sensació és que el Madrid és superior. Se’ns fa molt dur competir contra un equip com el blanc, per talent i per físic. I això no és agradable de veure, però és la realitat. No hem de fer valoracions gaire importants. Tot i que hem comès errades, no hem fet un mal partit. No hem estat bé en defensa. Tot i que els jugadors ho intenten, som una de les pitjors defenses de la lliga. Contra un equip tan bo es fa dur. No és un dia per treure conclusions”, opina Martínez.

Estil innegociable

Tot i els canvis de jugadors, l’entrenador no renuncia a un estil de bàsquet atrevit. Un complet estudi estadístic fet per Gerard Castañé i Dani Barranquero va servir per determinar que l'equip de la Lliga Endesa que més aposta per un joc ràpid és el Baxi Manresa. El conjunt bagenc va utilitzar 1.356 possessions en els 17 partits de la primera volta. La mitjana és de 78,6 possessions per partit. El problema és la defensa. “Entrenem cada dia, però hi ha mancances que tenen a veure amb les condicions i el físic dels jugadors. És molt difícil, però som el que som. Intentar jugar d’una altra manera se’ns fa complicat”, reconeix.

La sort no està acompanyant el Baxi Manresa, que ha deixat escapar partits que tenia ben apamats. Algunes de les seves millors actuacions no han tingut premi. El club bagenc, que va traslladar una queixa formal a l'ACB, no està gens content amb els àrbitres. "Estem emprenyats. L’arbitratge no ens està respectant. A l'últim minut hi va haver decisions arbitrals clarament mal xiulades que ens perjudiquen", assegura Jordi Serracanta, president de l'entitat.

Dels 16 partits que ha de disputar el Baxi Manresa, set seran al Nou Congost i nou fora de casa. L’equip bagenc es jugarà les garrofes contra el Coviran Granada, el Casademont Saragossa, el Reial Betis i el Carplus Fuenlabrada. Els especialistes consideren que aquesta temporada la permanència es podrà aconseguir amb menys victòries que altres anys.

stats