Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 16/09/2021

El Barça manté la porta oberta a Pau Gasol

El club espera la decisió final del pivot, mentre que descarta incorporar el seu germà Marc

3 min
Pau Gasol i Juan Manuel Morales Alonso

BarcelonaPau Gasol no ha pres una decisió definitiva sobre la seva continuïtat en el bàsquet professional. “Encara hi he de donar dues voltes més, no ho tinc decidit al cent per cent. Aviat prendré la decisió, però no és fàcil. Hi ha dies que tinc ganes de posar-me a entrenar, però en d’altres no ho veig tan clar. M’he guanyat disposar d’aquesta flexibilitat a l’hora de decidir”, va dir el millor jugador català de bàsquet de la història durant un acte de la Gasol Foundation.

En el cas d’allargar la seva carrera professional, Gasol no es veu jugant en cap altre equip que no sigui el Barça. “No tindria sentit. Tinc ganes que la família tingui estabilitat, i en aquests últims anys no els ho he pogut oferir”, va reconèixer el pivot santboià, que continua mantenint la confiança en el seu estat físic. Després de disputar els Jocs Olímpics, el jugador se sent amb forces per esquivar les lesions. “He espremut molt el meu cos i si continuo jugant hauré d'afrontar un risc”, va confessar.

“El Joan Carles Navarro em va enviant whatsapps de tant en tant. Valoro i aprecio el seu interès. L’any passat va ser molt especial, vam quedar-nos a les portes de guanyar l’Eurolliga. El Juanki serà el primer a saber-ho, quan prengui una decisió. El factor econòmic és un factor més, però en aquest cas no és el més important”, va argumentar Gasol. La seva decisió no anirà vinculada a la que prengui el seu germà Marc, que dimecres es va desvincular dels Memphis Grizzlies i estudia acabar la seva carrera com a jugador a un Bàsquet Girona del qual és el president. “Cadascú prendrà la seva decisió, són circumstàncies diferents la seva i la meva. Ell té cinc anys menys que jo i ara acaba de saber que es troba com a agent lliure. Ens estimem, som germans, però cadascú decidirà el que més li convé, no hem d’estar condicionats”, va assegurar.

Nigel Hayes-Davis, Joan Carles Navarro, Sertac Sanli, Rokas Jokubaitis, Josep Cubells i Nico Laprovittola.

“Buscant fórmules econòmiques”

El directiu responsable de la secció de bàsquet del Barça, Josep Cubells, va explicar que el club “no preveu l’opció d’incorporar Marc Gasol”, mentre que està “a l’espera” que Pau Gasol els comuniqui quins són els seus plans de futur.

Respecte a les converses per a la revisió dels contractes dels jugadors heretats de la junta directiva anterior, Cubells no va voler tractar el cas particular de Nikola Mirotic. “Continuen buscant solucions beneficioses tant per al club com per als jugadors. Es van tenint reunions tant amb els agents com amb els jugadors i tots coneixen la situació econòmica del club. Continuem buscant fórmules beneficioses per a les dues parts”, va argumentar el directiu.

El Barça va presentar Nico Laprovittola, Rokas Jokubaitis, Nigel Hayes-Davis i Sertac Sanli. “Estem molt contents de les incorporacions que hem fet. Els quatre fitxatges realitzats aquesta temporada fan que l’equip sigui més potent i equilibrat. Tenim dipositada molta confiança en aquest equip”, va analitzar.

El directiu blaugrana va anunciar que diumenge al debut del Barça a la Lliga Endesa al Palau Blaugrana contra l’UCAM Múrcia hi podran assistir uns 3.000 espectadors. “La resposta dels aficionats està sent molt important i això resumeix la identificació que el públic té amb l’equip”, va avançar.

L’aler Àlex Abrines va ser operat d’una lesió femoropatel·lar al genoll esquerre. L’operació va anar a càrrec del doctor Joan Carles Monllau, sota la supervisió dels serveis mèdics del club. El temps de baixa aproximat de l’aler mallorquí és de quatre mesos.

stats