Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet / ACB 19/07/2022

La Copa del Rei, un punt d'inflexió per a Badalona

L'ACB i l'Ajuntament han escenificat l'acord que farà possible que el torneig torni a la ciutat 38 anys després

2 min
Antonio Martín i Rubén Guijarro

BadalonaQuan falten set mesos per a la Copa del Rei, l'ACB i l'Ajuntament de Badalona han escenificat l'acord que farà possible que el torneig torni a Badalona 38 anys després. "Que la Copa del Rei vingui a Badalona és un extra d'energia i d'autoestima brutal. És un orgull com a ciutat que el bàsquet torni al bressol perquè, per a Badalona, això és molt més que una competició de bàsquet. Són les nostres miniolimpíades i suposarà un punt d'inflexió de la ciutat”, ha explicat Rubén Guijarro, alcalde de Badalona.

“Volem portar la Copa a tot arreu de la ciutat, amb programació esportiva i cultural, mostrant Badalona amb optimisme de cara al futur. La Copa no es farà a Badalona, es quedarà a Badalona per la inversió en instal·lacions esportives. És el nostre compromís perquè aquesta Copa es quedi aquí i no sigui només un pas fugaç”, ha afegit Guijarro. La fase final de la Minicopa Endesa, el torneig paral·lel a la Copa del Rei que disputen els millors equips infantils de la Lliga Endesa, es jugarà al pavelló de Llefià. L'aforament serà superior als 1.000 espectadors gràcies a unes graderies supletòries.

Antonio Martín, president de l'ACB, no ha pogut dissimular la satisfacció per l'acord: "És una aposta segura per la il·lusió de tota la ciutat, per com s'ha bolcat per construir un esdeveniment meravellós per a Badalona i per a nosaltres. El nostre objectiu és que la ciutat s'ho passi bé perquè, si és així, els aficionats que vinguin també s'ho passaran bé. És de justícia pel que significa aquesta ciutat per al bàsquet. La Copa, a més a més del retorn econòmic o el mediàtic, busca despertar o recuperar la il·lusió de l'esport per a molta gent, com hem viscut recentment a Granada”.

stats