Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 30/01/2022

La punteria del Barça acaba amb la resistència de la Penya (99-84)

L'equip blaugrana utilitza 15 triples per castigar la defensa del Joventut

3 min
Pau Ribas i Nick Calathes

BarcelonaEl Barça va endur-se la victòria en el derbi català contra un Joventut de Badalona que va competir bé fins a l’últim tram de partit al Palau Blaugrana (99-84). L’allau de triples de l’equip blaugrana, que va anotar 15 dels 26 llançaments que va intentar des de la línia de 6,75 metres, va deixar la Penya sense opcions de triomf. Nico Laprovittola va anotar 21 punts amb 5/7 en triples. “Estic content, perquè era un derbi contra un rival que està en un moment de joc increïble. Hem demostrat el nostre nivell i hem jugat amb duresa”, va dir el base argentí. Nikola Mirotic (15 punts) i Brandon Davies (13) també van tenir una actuació molt sòlida.

“Hem fet un partit fenomenal en atac. La Penya té un gran ritme de joc, però hem sabut trobar solucions per anotar molts punts”, va analitzar Sarunas Jasikevicius. L’entrenador lituà va tenir les baixes de Sertac Sanli, Àlex Abrines, Pierre Oriola i Cory Higgins. L'escorta nord-americà té molèsties a la fàscia plantar del peu esquerre i està a l'espera de més proves. Les pilotes perdudes es van convertir en un maldecap per al Joventut. “Ens han anotat gairebé 100 punts. Ells han tingut molt d’encert, però nosaltres avui no estem contents amb el partit que hem fet”, va dir Carles Duran. La feina de Guillem Vives (17 punts i 5 assistències) no va tenir recompensa al Palau Blaugrana.

Nikola Mirotic va començar el partit amb la punteria afinada. L'aler pivot montenegrí va anotar tres dels quatre primers triples que va intentar i el Barça es va construir una diferència de 13 punts (21-8). L'eficàcia culer des de la línia de tres punts (5/8) es va convertir en una llosa per a la defensa d'una Penya que va encaixar 24 punts en els primers deu minuts (24-13). La reacció visitant va arribar des de la defensa. El conjunt verd-i-negre va millorar les seves prestacions al darrere i el joc local va perdre ritme i fluïdesa. En atac, el Joventut va aprofitar els 14 punts d'Ante Tomic per arribar al descans amb el partit molt obert (40-35).

Vladímir Brodziansky va aportar moltes coses interessants al joc del Joventut a l’inici del tercer quart, però el Barça mai va abaixar el seu ritme i va arribar als últims deu minuts amb un avantatge de 10 punts (66-56). La Penya va utilitzar un parcial de 3-11 per ajustar el marcador (69-65), però Jasikevicius va fer coincidir Jokubaitis, Laprovittola i Calathes sobre el parquet perquè desbloquegessin la situació. L’equip blaugrana es va servir dels triples de Kyle Kuric i Nico Laprovittola per fer l’accelerada definitiva i assegurar-se la victòria en una tarda marcada per la punteria local.

Sorteig de la Copa

L'auditori del Parque de las Ciencias de Granada acollirà aquest dilluns (13 h) el sorteig d'emparellaments de la Copa del Rei 2022, que es disputarà a Granada del 17 al 20 de febrer. Fran Fermoso i Lalo Alzueta seran els encarregats de conduir un acte que comptarà amb representació del Barça, el Baxi Manresa i el Joventut de Badalona.

Chima Moneke.

El Baxi Manresa, com un tro (93-68)

El Baxi Manresa no afluixa. L'equip entrenat per Pedro Martínez va superar l'Hereda San Pablo Burgos (93-68) i va sumar la seva tretzena victòria de la temporada. Joe Thomasson (15 punts) i Chima Moneke (17 punts i 9 rebots) van ser els jugadors locals més destacats contra un rival que ha perdut el nord amb tant canvi d'entrenador. “No ens hem deixat anar en cap moment del partit i hem seguit treballant durant tot el partit. Ells no han estat gaire encertats, però la nostra activitat defensiva ha sigut bona per tenir el partit sempre sota control”, va analitzar Pedro Martínez, que va destacar la continuïtat amb la qual el seu conjunt porta treballant els últims tres anys.

stats