Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 13/03/2022

La Penya accentua el seu esperit col·lectiu (76-68)

El Joventut supera el València Basket en un duel directe per la quarta posició

2 min
Pau Ribas

BadalonaEl Joventut de Badalona es va desfer del València Basket en un duel directe en la lluita per la quarta posició de la Lliga Endesa (76-68). La Penya, que també va guanyar el basket average, va utilitzar un parcial de 21-9 durant el tercer període per obrir una escletxa decisiva al Palau Olímpic. L'equip verd-i-negre va accentuar el seu tarannà col·lectiu en un partit que ha enfrontat els dos líders de grup de l'Eurocup.

Carles Duran va tenir la baixa de Ferran Bassas i, a més, Ante Tomic va jugar amb una contractura cervical, però el Joventut no va perdre pistonada. "Hem aconseguit la victòria en un partit important en què hem sabut gestionar molt bé les emocions", va reconèixer Guillem Vives. "El planter és la nostra filosofia i la nostra forma de vida", va dir Pau Ribas, content de veure un Palau Olímpic ple d'aficionats joves.

Els jugadors de la Penya van utilitzar una samarreta d’escalfament amb el missatge “With UKR people” per donar suport al poble ucraïnès. En col·laboració amb la Creu Roja, el club destinarà gairebé 30.000 euros a ajuda humanitària a la població afectada i refugiada pel conflicte a Ucraïna i als països veïns.

La Penya va patir en el joc interior durant la primera meitat, però va ser capaç d'arribar al descans amb un avantatge de tres punts (37-34). Sense encert en el tir de tres punts, el València Basket no va tenir regularitat en el seu joc. L'equip verd-i-negre es va apoderar del ritme durant un tercer quart en què la diferència local va créixer fins als 15 punts (58-43). Tot i els esforços del rival, el conjunt badaloní va mantenir la paella pel mànec.

Els jugadors de la Penya amb la samarreta especial.

El cuer visita el Palau

El Barça rep aquest diumenge (17 h, Movistar Deportes) el Coosur Reial Betis, cuer de la Lliga Endesa. Un cop finalitzat el partit, i abans de l'inici del Barça - Osasuna de futbol, l'equip blaugrana oferirà al Camp Nou la Copa del Rei que va guanyar a Granada.

stats