Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 06/06/2023

Oda als somnis impossibles del Joventut (83-93)

La Penya sorprèn el campió de l’Eurolliga ambun gran joc col·lectiu i la punteria de Kyle Guy

2 min
Guillem Vives i Kyle Guy

BarcelonaKyle Guy és una benedicció. Una nova exhibició de l'escorta d'Indiana va impulsar la millor versió d'un Joventut que aquesta temporada té ganes de fer coses grans. Després de sorprendre el Baskonia, la Penya va dominar el Reial Madrid (83-93). "Hem fet una bona feina per aconseguir bons tirs. Estic jugant amb molta confiança", va dir el jugador nord-americà, que va sumar 30 punts amb 8 triples i 5 assistències.

"Guy està fent una bona feina, però el treball de l'equip està sent molt seriós. Hem de seguir el nostre camí i intentar buscar el 0-2", va analitzar Carles Duran, entrenador d'un equip verd-i-negre que va saber anul·lar el tir exterior del Reial Madrid. Joel Parra va disputar els últims minuts amb un ull pràcticament sense visió per culpa d'un cop fortuït.

El Joventut va trigar a agafar el fil d'un partit complicat. La Penya va arribar a perdre per deu punts de diferència contra un Reial Madrid que va tenir un primer quart senzill. L'equip verd-i-negre es va aferrar a dos aspectes per capgirar la dinàmica inicial. El primer va ser una evident millora en defensa i en el control del rebot. El segon, un major encert des de la línia de tres punts. El conjunt badaloní va anotar cinc dels sis triples que va intentar durant el segon període (39-42).

Carles Duran, entrenador del Joventut

El tercer quart va servir per posar en valor el bon treball de la Penya. L'equip entrenat per Carles Duran, el tècnic que ha transportat el projecte de l'infern a l'Olimp, va imposar el seu joc col·lectiu contra el campió de l'Eurolliga. L'aportació ofensiva de Kyle Guy va animar la producció d'un conjunt català que va arribar a dominar el marcador per 12 punts de diferència (47-59).

Acostumat a reaccionar en els escenaris més adversos, el Reial Madrid va ser capaç de reconduir la situació. L'equip blanc va empatar el partit a sis minuts i mig per al final (73-73). Lluny de rendir-se, el Joventut va rescatar la seva millor versió per assegurar-se la victòria en un tram final de gran personalitat. "Ens ha faltat una mica d'energia i hem deixat entrar massa Guy en el partit", va analitzar Chus Mateo.

El Barça, contra l'Unicaja

El Barça obre aquest dimecres (21 h, #Vamos) la seva eliminatòria de semifinals jugant contra l'Unicaja, el seu botxí en els quarts de final de la Copa del Rei de Badalona. Els aficionats de l'equip malagueny es van sentir molestos al descobrir que el club blaugrana ja ven entrades per a la final, una pràctica habitual del club blaugrana, que si queda eliminat tornarà els diners als compradors de les localitats.

stats